Amanprana

De toenemende impact van menselijke activiteiten heeft geleid tot een dramatische afname van biodiversiteit. Soorten verdwijnen vandaag meer dan duizend keer sneller dan de afgelopen (miljoenen) jaren. Amanprana zet zich in om de biodiversiteit in stand te houden. 

Duurzaam verpakkingsmateriaal 
Voor verpakkingen verkiezen ze bij Amanprana glas boven plastic. En ze drukken, als het kan, met plantaardige inkt op ecologisch papier. Ook tijdens het productieproces houden ze zo veel mogelijk rekening met mens, dier en milieu. Ze geloven sterk in het cradle-to-cradle (van wieg-tot-wieg) principe met als kern van de visie; afval = voedsel. Het afval van het ene product is de grondstof voor het andere.

Amanprana; Fair Trade en Fair World
Wanneer men voor Amanprana kiest, is men zeker dat ze zo veel mogelijk op ethische wijze grondstoffen aankopen. Zo zijn hun kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, vanille en cacao zijn allen Fair Trade. En met hun eigen Fair Trade project geven ze werk of extra inkomen aan honderden families die ook nog eens de productie van hun grondstoffen in eigen handen hebben. Ze doen dit wel volgens hun eigen label zodat middelen beter besteed kunnen worden in plaats van te betalen voor certificering. 

Natuurbehoud en biologische grondstoffen
Voor hun producten kiest Amanprana resoluut voor biologisch geteelde grondstoffen, met respect voor mens en natuur. Daarnaast zetten ze ook actief in op natuurbehoud. Bijvoorbeeld bij iedere pot rode palmolie die Amanprana verkoopt wordt er één boom aangeschaft in een met uitsterven bedreigd tropisch regenwoud in Colombia. Ondertussen heeft Amanprana al 43 hectare regenwoud gekocht. Ook zijn er gerichte acties om de oceaan en mangrovebossen te redden. 

Door hun producten aan te kopen weet je dus dat je de wereld weer een beetje vooruithelpt. Dat smaakt! Ontdek hun aanbod in onze winkel.