Zomeren met de allerkleinsten

In Antwerpen zijn er mogelijkheden genoeg om de allerkleinsten een dagje bezig te houden. Denk maar aan de Zoo, Comics Station, bioscopen, musea, de Zomer van Antwerpen en veel meer. Maar er zijn ook een heleboel leuke activiteiten en locaties die misschien minder bekend in de oren klinken, waarvan sommige weinig of zelfs niets moeten kosten.  

Spelen
Wie in Antwerpen woont heeft waarschijnlijk een speeltuin in de buurt. Een van de mooiste bevindt zich in Het Rivierenhof. Naast prachtige toestellen om je helemaal op uit te leven, is er ook een spannend doolhof met in het midden een uitkijktoren vanwaar je een uitzicht krijgt over het park. Ook in het Stadspark, Park Spoor Noord of in Hof van Leysen kunnen kinderen (en ouders) genieten van een gezellig stukje groen.

Zwemmen
In de zomer kan het warm zijn en dan is een plonsje in het zwembad meer dan welgekomen. Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen telt Antwerpen twee absolute toplocaties om in openlucht de verkoeling op te zoeken. Op een half uurtje rijden, of zelfs nog minder met de trein, bevindt zich ook een waar zwemparadijs; In De Waterperels in Lier kan je genieten van glijbanen, golfslagbaden, wildwaterbanen, kinderbadjes, openluchtzwembaden, ligweides en meer. 

Leren
Een leuke activiteit terwijl je ook nog iets kan bijleren, dat klinkt toch goed of niet? En als het te warm wordt kan je ook onder de grond gaan, waar het constant 15°C is. Ontdek de Ruien, een ondergronds stelsel van natuurlijke en uitgegraven waterwegen dat sinds de middeleeuwen de stad van water voorzag. Herontdek dit stukje geschiedenis aan de hand van een interactief bezoek. Ook het MAS is een voltreffer voor het hele gezin. Naast een adembenemend uitzicht over de stad kan je in de museumzalen de MASafari doen, zijn er workshops en kan je op speurtocht trekken met kapitein Massimiliaan en de Vliegende Hollander. 

In dit blogbericht vind je nog meer leuke ideetjes voor uitstapjes.