Wasbaar? Yes, please!

Luiers
Wij zijn grote voorstanders van wasbare of herbruikbare luiers. Niet alleen omdat ze ecologisch zijn, ze zijn ook gewoon stukken beter voor de huid van je baby. Doordat er enkel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke producten zonder chemische additieven, daalt het risico op huidirritatie aanzienlijk. 

Praktisch heeft het echter ook meer voor- dan nadelen. Maar dat ouders hier aanvankelijk een beetje tegenop kijken, dat kunnen we wel verstaan. Baby’s doen nu eenmaal graag hun behoefte en iemand moet het opkuisen. Het is echter helemaal niet zo ingewikkeld dan je zou denken. Bovendien bespaart het je een hele hoop geld wanneer je luiers kan hergebruiken. 

Wasbare luiers

Wipes
Baby’s laten ons meestal weten wanneer hun luiers vol zijn, en soms kunnen we het ook maar al te goed ruiken… Naast het vervangen van de luier is het dan ook belangrijk dat de billetjes worden schoongemaakt. Ook daarvoor bestaan milieuvriendelijke doekjes die je makkelijk kunt uitwassen en hergebruiken.

Menstruatieproducten
Iedereen kent het klassieke maandverband en de tampon, en godzijdank dat ze bestaan. Maar wist je dat deze menstruatieproducten eigenlijk allesbehalve milieuvriendelijk zijn? Aangezien een vrouw er gedurende vele jaren maandelijks gebruik van moet maken, brengt dat ook een hele afvalberg met zich mee. Maar wat als er ook een ecologisch alternatief is dat hygiënisch is en waarbij je je als vrouw nog steeds comfortabel kan voelen? Want dat vinden we belangrijk!

Natuurhuis wasbaar maandverband

Toegegeven, het brengt iets meer moeite met zich mee dan wegwerpproducten. Maar hey, voor de planeet hebben we dat er toch voor over zeker? Het grote voordeel van wasbare maandverbanden is dat ze zachter en comfortabeler zijn en beter ademen. Het is minder een broeihaard van bacteriën en zo verklein je ook de kans op onaangename geurtjes. Ze zorgen ook voor minder huidirritatie, omdat er geen chemische stoffen in verwerkt zitten. En doordat je ze kan hergebruiken, gaan ze tot wel vijftien jaar mee. 

Natuurhuis wasbare doekjes