Ontdek onze favoriete welriekende plekken en producten

Vlierbloesem: in de natuur en Het Natuurhuis

Er bestaat geen mooier groen dan het frisse lentegroen van ontluikende blaadjes. Deze maand beginnen vele bomen en struiken volop te bloeien. Het resultaat? Prachtige bloemen overal waar je komt. Die zijn niet enkel een plezier voor het oog, maar ook een ware verwennerij voor je neus. Je ruikt het meteen als je een seringen of een vlier voorbijloopt. Vlieren ruiken niet alleen lekker, maar de bloesems smaken ook heerlijk en in het algemeen bezit de plant heel wat heilzame eigenschappen. Een echte aanrader deze maand is om eens zelf vlierbloesemsiroop te maken. Of maak het jezelf gemakkelijk en koop het in Het Natuurhuis. Wil je meer weten over de heilzame effecten van de plant? Ga gerust eens langs onze herboristerie en vraag hen de pieren uit de neus.

Natuurlijke verzorgingsproducten

De maand mei is ideaal om eens een frisse neus te halen. Heb je tijdens corona alle parken in jouw buurt al afgewandeld en ben je de gebruikelijke routes beu? Geen probleem, wij bieden je graag wat frisse inspiratie. Ben je al eens in een pluktuin geweest? Dat zijn velden vol prachtige bloemen en planten waar je tegen een bijdrage zelf je boeket kan plukken. Check zeker eens: t Coolhof (Putte), Bes & Bloem (Lokeren), Ferm: Blije bloemen (Zemst), Het Wijveld (Destelbergen) of Plukjedag (Kemzeke). Een hele dag buiten doorbrengen betekent wel dat je best extra zorg aan huid en haar besteedt zodat die niet uitdrogen. Bekijk zeker eens ons gamma van Dr. Hauschka en Weleda: natuurlijke verzorgingsproducten die een verademing zijn voor jouw lichaam.

Of bezoek eens een kruidentuin in je buurt. Onze aanrader is de Dodoenstuin in Schilde: een prachtige renaissancekruidentuin uit de 16de eeuw. Veel kruiden staan momenteel volop in bloei wat niet alleen een streling voor het oog is, maar ze zijn ook extra vol van smaak. Een topper onder de kruiden is tijm. Dit kruid zit boordevol etherische oliën. Die olie kan je verdampen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een vervelend hoestje. Maar het kan ook dienen in een waterverdamper om je woning heerlijk te doen ruiken. Of zoek je een extract van tijm of een ander kruidensupplement? Dan zetten we deze maand graag de producten van Phytoreform, Mannavital en Solgar in de kijker. Zij bieden natuurlijke en heilzame supplementen aan die bevorderend zijn voor de gezondheid.

Hou je neus natuurlijk vrij

We hebben het ondertussen veel over planten gehad, maar wist je dat je neus ook een grote rol speelt bij je partnerkeuze? Wanneer we verliefd worden, speelt onze neus geen bijrol in het verhaal: we zoeken vaak een partner met een heel andere lichaamsgeur dan de onze. Dit valt te verklaren omdat geuren verbonden zijn met ons immuunsysteem. Onze neus gaat expres op zoek naar een partner met andere genen, zodat eventuele kinderen een beter afweersysteem hebben.

We kunnen stellen dat de neus een ondergewaardeerd orgaan is. Wanneer je een slecht zicht hebt, draag je een bril. Als je slechter hoort, dan helpt een hoorapparaat. Maar wat als je een slechte neus hebt? Iedereen weet hoe vervelend het is wanneer je een verkoudheid hebt: je voedsel smaakt minder lekker, je sinussen voelen gezwollen en je bent niet zeker of je die trui nog wel kan dragen. Daarbij komt dan nog eens de twijfel: gebruik ik nu een neusspray of niet. Ook daar kan Het Natuurhuis je bij helpen: we hebben heel wat natuurlijke middelen die ongemak verzachten zonder invasief te zijn. Bekijk alvast eens onze natuurlijke neusspray van Ladrôme. Die zorgt voor een goede neushygiëne en wordt goed verdragen door de neusslijmvliezen.

Zien we je snel?

In Het Natuurhuis vinden we natuurlijke producten niet alleen belangrijk, maar ook vanzelfsprekend. De voorbode van de zomer is in het land en dat merk je aan ons gamma: van seizoensgroenten tot de verse bereidingen in onze verstoog. Laat deze maand niet aan je neus voorbijgaan en steek je neus eens binnen in één van onze winkels. Tot snel!