Donderdagen zijn vanaf nu extra duurzaam in Het Natuurhuis

Neem zelf zakjes en potjes mee

Bij Het Natuurhuis voegen we daad bij het woord: op donderdag vragen we je om jouw (liefst herbruikbare) zakken mee te nemen naar de winkel. Dit is belangrijk om onze afvalberg te verkleinen. Per persoon produceren we dagelijks 1 kg afval, dat is het gewicht van een vol pak bloem. Dit cijfer is enkel onze persoonlijke bijdrage, maar er bestaat ook zoiets als ‘verborgen afval’. Per persoon komt daar jaarlijks 3.500 kg industrieel afval bij dat voorkomt uit de fabricage van onze consumptiegoederen. Ter vergelijking: dat is het gewicht van twee volwassen nijlpaarden. 

Onder het motto: ‘alle kleine beetjes helpen’ en ‘een betere wereld start bij onszelf’, roepen we ‘Duurzame Donderdag’ in het leven. We moedigen je dan ook aan om zelf een (liefst herbruikbare) zak mee te nemen. Wil je graag nootjes of andere kleine zaken kopen? Vergeet dan zeker niet zelf een potje mee te nemen. Om je te belonen voor je inspanning bieden we je op donderdag -10% korting aan op bulkverpakkingen. 

Duurzaamheid die ruikt naar meer

Nu we toch over duurzaamheid bezig zijn: wist je dat we in Het Natuurhuis ook ecologische, zero waste wasstrips aanbieden? De wasstrips van BRAUZZ zijn niet alleen biologisch afbreekbaar, ook de verpakking ervan is 100% recycleerbaar. En er is meer: de strips zijn 20 keer lichter dan een traditioneel wasmiddel. Vrij vertaald betekent dit dat je niet meer moet sleuren met zware verpakkingen. Dit heeft als voordeel dat ze tijdens het transport ook zorgen voor minder CO2-verbruik. 

Verder zijn de wasstrips vrij van microplastics, conserveringsmiddelen en bevatten ze geen fosfaten. Het is een hypo-allergeen product dat eenvoudig te doseren is. Je neemt een gewoon een doekje en gooit het mee in de wasmachine. Als je denkt “dit klinkt te mooi om waar te zijn”, dan moet je weten dat ze daarenboven nog eens heel lekker ruiken. Kortom: je krijgt niet alleen een propere was, maar draagt ook bij aan een schonere wereld. Ontdek het product in één van onze winkels.