Natuurlijke wondermiddeltjes tegen insectenbeten

Honing
Het is niet enkel superlekker, honing werkt ontstekingen tegen en kan het jeuken sterk doen afnemen. Zeer effectief, maar het is wel een beetje een plakboel. 

Basilicum
Heerlijk in de pastasaus, is basilicum ook een goed middeltje tegen insectenbeten. De bladeren van de plant bevatten onder andere kamfer, wat voor een koelend effect zorgt. Stamp ze fijn en breng ze aan op de beet.

Citroen en limoen
Het sap van citroenen en limoenen hebben antibacteriële eigenschappen en doen na het prikkelende gevoel de jeuk smelten als sneeuw voor de zon. Over zon gesproken; kom er niet mee buiten. De combinatie van de zuren met zonlicht kan brandwonden veroorzaken. 

Appelazijn
Appel(cider)azijn is een effectieve manier om insectenbeten te behandelen. De zuurheid van het appelazijn werkt tegen het gif van de beet. Doe wat op een watje en dep het op de beet. De jeuk zal snel verminderen. 

Toch liever een wondermiddel uit onze Herboristerie? 
Ontdek ons gamma aan natuurlijke producten die kunnen worden ingezet bij het voorkomen en genezen van insectenbeten. Met onze anti-muggenproducten kan je rollen en sprayen naar hartenlust. Ze zijn goed voor je gezondheid én de natuur.

Muggen