BBQ Time

Vleesvervangers bij de vleet
Bij Het Natuurhuis heb je keuze uit een gigantisch gamma van plantaardige vlees-alternatieven voor op de barbecue. Worsten, burgers, brochettes, tofu, … het is allemaal heerlijk op de grill! Wil je graag origineel uit de hoek komen, geef je vleesvervangers dan extra smaak door ze enkele uren te laten marineren. 

Groenten scoren beter dan je denkt
Ook tijdens een traditionele barbecue doen diverse groenten het uitstekend op de grill. Denk aan paprika’s, champignons, groene asperges, bloemkool, aubergines of (zoete) aardappelen. Met een likje olijfolie, wat grof zeezout en een waaier aan mediterrane kruiden, breng je meteen de sfeer van het zuiden op tafel. Er zijn ook talloze mogelijkheden om je groenten te vullen met heerlijke bereidingen. Probeer eens een portobello met pesto of tomaatjes gevuld met pistachenoten. 

Klassiekers zijn laagdrempelig
Een klassieker op elke barbecue: geroosterd frans brood met kruidenboter. Maak je eigen variant met verse kruiden en look op basis van sojaboter en je gasten proeven geen verschil. Hetzelfde geldt voor aardappelsalade en pastabereidingen. Ook dat moet op tafel staan. Laat je creativiteit de vrije loop, of houd het lekker simpel met smaken die voor zichzelf spreken. 

Geen barbecue zonder saus
Een barbecue is niet compleet zonder sauzen. Voorzie zeker klassiekers als ketchup en mayonaise (vegan uiteraard), maar zorg ook voor alternatieven die bij je gerechtjes passen. Ga voor een fris, kruidig yoghurtsausje bij komkommers, tomatenvinaigrette voor bij de rauwe groenten en een pittige marinade voor tofu. En wat gezegd van een heerlijke satésaus op basis van ketjap, pindakaas en kokosmelk? Bij Het Natuurhuis vind je verschillende sauzen, ook in de verstoog, maar zelf je sausjes bereiden, da’s ook lekker! 

Fruit als dessert
Er zijn talloze mogelijkheden met fruit om heerlijke desserts op tafel te toveren. Gegrilde bananen met chocolade op de barbecue, maar even goed geroosterde stukjes mango, ananas, appels of peren scoren goed. Fruit gaat ook altijd goed samen met een vegan ijsje!