Jouw huid, je grootste orgaan

Zalige poetsbeurt voor je huid

Massage met een droge borstel of een natte scrubhandschoen stimuleert de doorbloeding van je huid en de afvoer van afvalstoffen via je lymfesysteem. Het is ontspannend en laat je tegelijk tintelen van energie. Het hele jaar door een topper, maar zeker in de lente. En je hebt er per keer maar vijf minuten voor nodig. Door dode huidcellen weg te poetsen wordt je huid zachter en gladder en krijgt ze een mooie gloed. Je favoriete verzorgingscrème of huidolie trekt ook makkelijker in.

Droogborstelen doet deugd

Helemaal in je blootje is het handigst. Maar als je het liever in je ondergoed doet, ook goed. Kies een borstel met stevige, natuurlijke haren. Bij het Natuurhuis zijn we fan van het merk Mahdia. Begin met je rechtervoetzool, doe dan de bovenkant van je voet, je enkel en werk zo naar boven toe, naar je lies. Borstel één kant van je bips, naar voren toe, ook richting je lies. Doe hetzelfde aan de linkerkant. 
Maak stevige, korte bewegingen met de borstel. Niet te bruut, hard duwen is niet nodig. Het is niet de bedoeling dat je huid knalrood wordt of beschadigd raakt. Laat gewoon de borstelharen flink hun werk doen. 

Nu is het de beurt aan je buik. Maak zachte ronddraaiende bewegingen. Start dan aan je rechterhand, pols, onderarm, bovenarm. Strijk naar je oksels toe. Ook van de achterkant van je nek en je bovenrug over je schouder heen. Doe hetzelfde links. Je kan ook rond je borsten borstelen. Draai tot slot een paar cirkeltjes in je oksels zelf. Voel je bloed stromen, heerlijk. Als je nu ook nog een douche neemt en het aandurft om op het einde de koude kraan even helemaal open te draaien, ben je helemaal herboren. Droogborstelen kan je probleemloos elke dag doen.

Nat scrubben, ook heel fijn

Ook bij nat scrubben, zo of onder de douche, helpt Mahdia graag een handje – of handschoentje – mee. Ook hier geldt: geen geweld. Als je dat wenst kan je eerst wat olie op je huid aanbrengen. Of je kiest voor een scrubproduct in plaats van een handschoen. Liefst met een fijne en natuurlijke korrel: jojobabolletjes, fijngemalen perzikpitten of suiker. 

Maak cirkelvormige bewegingen en neem je tijd. Zo’n halve minuut per zone: voeten, onderbenen, bovenbenen, buik … Besteed extra aandacht aan ruwere plekjes zoals ellebogen en hielen. Twee keer per week je lichaam scrubben kan. Als je een heel gevoelige huid hebt, volstaat twee keer per maand. Als je je gezicht graag scrubt, heb je zeker een aangepast product nodig. Een milde exfoliant vinden wij persoonlijk een beter idee. Breng na het scrubben van eender wat sowieso een hydraterende crème of olie aan.