De noot-zaak van noten en fruit

Tegen het einde van de winter kan ons energiepeil wel een boost gebruiken. Geen nood, de lente komt eraan en met een gezonde portie noten en fruit zijn je energiereserves snel weer aangevuld. 

Gezonde basis voor je dieet

Noten en fruiten zijn onmisbaar. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels die een positieve invloed hebben op je gezondheid. Elke noot, zaad of fruitsoort heeft wel iets waar het in uitblinkt, en waar jouw gezondheid dus haar voordeel uit haalt. 

De ene noot is de andere niet

Noten zijn sowieso een gezonde voedingsbron, maar sommige noten bevatten meer van bepaalde voedingsstoffen dan andere. Zo zijn walnoten rijk aan omega-3 vetzuren, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Cashewnoten bevatten op hun beurt veel magnesium en zink, stoffen die voordelig zijn voor je immuniteit en een gezonde stofwisseling. 

Ook amandelen bevatten veel magnesium en ze zijn een uitstekende bron van vitamine E: een antioxidant die helpt om je celmembraan te beschermen tegen schade. Wist je trouwens dat amandelen eigenlijk geen noten zijn? Het zijn zaden van de amandelboom en ze behoren tot de rozenfamilie, net als perziken en pruimen.  

Bij Het Natuurhuis heb je enorm aanbod aan noten, zaden en gedroogd fruit die je in bulk kan aankopen. Heb je daar vragen rond? Dan helpen wij je graag verder in de winkel.

Fruit als gezonde brandstof

Alle vers fruit is gezond. Ze krijgen niet voor niets een donkergroene kleur in de voedingsdriehoek. Aan de start van de lente doen we er goed aan om onze vitamine C-reserves aan te vullen met bijvoorbeeld citrusvruchten en kiwi’s. Zo krijg je met slechts één kiwi al je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Deze vitamine is een krachtige antioxidant die je immuunsysteem versterkt. Zowel citrusvruchten als kiwi’s bevatten ook kalium, wat helpt om je bloeddruk te reguleren en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Goed voor je gewicht

Zowel noten als fruit bevatten veel vezels. Die geven je een langdurig gevoel van verzadiging, waardoor je minder snel zal grijpen naar ongezonde snacks. In tegenstelling tot de meeste fruitsoorten, bevatten noten veel calorieën. Eet ze dus met mate. Met een handjevol per dag doe je je lichaam en geest alvast een groot plezier.

Tip: Meer noten en fruit eten? Zet ze in het zicht (en stop de koekjes weg).  

Merk in de kijker: Your Organic Nature

Your Organic Nature is een merk van Udea, een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Het assortiment telt zo’n 300 producten. De kans is dus groot dat je – misschien zonder het te weten – ooit producten van het merk in je winkelkar hebt gelegd. In maart vind je bij Het Natuurhuis heel wat lekkers van Your Organic Nature aan ferme kortingen tot -25%. 

Promo’s van maart

In maart vallen er niet alleen noten maar ook heel wat kortingen te rapen bij Het Natuurhuis. Vergeet zeker je klantenkaart niet mee te nemen. Tot binnenkort!

26 februari tot en met 10 maart

11 maart tot en met 24 maart

25 maart tot en met 7 april