De 5 beste Vegan & Vegetarische Hotspots in ‘t Stad

Hümm
Bij Hümm zijn ze experts in hummus. Maar daar houdt het niet op. Ze combineren invloeden van verschillende wereldkeukens om de beste gerechten voor te schotelen waarbij ze enkel gebruik maken van verse, organische ingrediënten. Daarnaast kan je in een gezellige setting -op twee adressen in Antwerpen- ook genieten van hun assortiment drankjes, waaronder lekkere (bio) wijnen en bieren. 
Bezoek de website

Camion
Deze trendy, doch casual Antwerpse lunchbar trekt resoluut de vegan en veggie kaart. Met een regelmatig wisselende menu, blijven ze hun clienteel verrassen. Ook kan je bij Camion terecht voor een ruim assortiment lekkere drankjes. Daarnaast kiezen ze voor producten met een verhaal; is het niet bio, dan is het wel lokaal, seizoensgebonden, gerecycleerd, natuurlijk, handmade, fairtrade, …
Bezoek de website

Wild Project
Een restaurant met een volledig vegetarische keuken? Dat horen we graag! En bij Wild Project bewijzen ze bovendien dat vegetarisch ook haute cuisine kan zijn. De rode draad in hun keuken; zuiders, mediterraans. Probeer zeker ook de huisgemaakte cocktails en laat je gaan in hun uitgebreide kaart met Belgische biobieren en organische wijnen.  
Bezoek de website

Récollets
In het originele interieur van Bakkerij Van Spilbeeck, dat dateert van 1879, serveert Récollets een plantaardige versie van klassiekers uit de Belgische keuken. Van vol-au-vent tot heerlijke huisgemaakte kroketten en ovenschotels, bij dit gezellige restaurant kan je terecht voor zowel een lichte lunch als een uitgebreid diner. Een extra troef, je kan er kennismaken met hun lieve resident hond; Laika.  
Bezoek de website

Bar d’Henri
Meer café dan restaurant, is Bar d’Henri een plek waar lekker eten en muziek harmonieus samenleven. Leef je uit in hun uitgebreide tapas-kaart of ga voor een volledige menu. Maar wat je ook kiest, het is altijd vegetarisch. Uiteraard kan je er ook heerlijk aperitieven, of gewoon gezellig iets gaan drinken met of zonder een hapje erbij. Op een zaterdag kan je laat blijven plakken om dan ’s zondags te genieten van een heerlijke brunch. Op donderdagavond serveren ze live jazz.  
Bezoek de website