Creatief met kraantjeswater

Kraantjeswater is niet alleen goed voor de natuur en je portemonnee, het is ook kwaliteitsvol drinkwater dat voldoet aan de strengste normen. We begrijpen wel maar al te goed dat altijd water drinken misschien een beetje saai is. Daarom geven we graag enkele tips hoe je water kan omtoveren tot een hip drankje.  

Infused

We hebben heus het warm water niet uitgevonden (excuses, een klein watermopje), maar met enkele simpele ingrediënten geef je jouw glas meteen een extra dimensie. Je kunt naar hartenlust variëren en combineren met fruit en groenten die jij lekker vindt: citrusvruchten, komkommer, munt, bessen, kokos, aardbei, gember of zelfs basilicum… Voeg eenvoudigweg toe aan een karaf water en laat het geheel een uurtje of twee trekken. 

Ijsthee

Op een warme dag -en het smaakt ook op een minder warme dag- is er maar weinig dat zo verfrissend is als een heerlijk glas iced tea. Maar wie dacht dat het hier gewoon gaat om wat gekoelde thee, heeft het grondig mis. Hoewel er de meeste receptjes heel eenvoudig zijn, kan je ook enorm ver gaan in het brouwen van de perfecte iced tea. Zowel warm als koud te bereiden, kan je er eigenlijk alles inkappen wat je lekker vindt. Heerlijk!

Waterijsjes

Als je echt verkoeling zoekt of gewoon zin hebt in een lekker tussendoortje, zal je maar al te blij zijn als er waterijsjes in de vriezer op jou zitten te wachten. Het enige dat je nodig hebt zijn kraantjeswater, enkele ingrediënten die je lekker vindt, ijsvormpjes en een diepvriezer. En wat dacht je van je favoriete cocktail in bevroren vorm? Waterijsjes zijn makkelijk te bereiden en meestal na enkele uren vriezen klaar om van te smullen.