Bourgondisch genieten op een verantwoorde manier

Eenvoudig en energiezuinig eten bereiden met de EcoStoof©

Een absolute wintertopper is de EcoStoof©. Je kan dit product het best omschrijven als een hooikist in een nieuw jasje. De hooikist gaat al meer dan een eeuw mee en was oorspronkelijk een houten kist gevuld met hooi en waarin er ruimte was uitgespaard om één of meerdere potten of pannen te plaatsen. Wanneer je de kist sloot, gaarde het voedsel vanzelf verder door de isolerende eigenschappen van het hooi. Mensen bespaarden op deze manier brandstof, vermeden het aanbranden van kookpotten en gaarden hun gerechten gelijkmatig. 

De EcoStoof is ontwikkeld door de twee vriendinnen Caro en Iris. Caro is een architecte met als specialisatie energiezuinig bouwen. Zij had altijd al een fascinatie voor isolatiematerialen. Haar vriendin Iris heeft een achtergrond als ingenieur in ecodesign. Een match made in heaven dus wanneer deze dames de handen in elkaar sloegen om een moderne versie van de hooikist te maken. Je kan de EcoStoof vergelijken met een draadloos oventje. Eerst bereid je jouw voedsel op een kookvuur. Wanneer alle ingrediënten zijn samengevoegd, haal je de pot of pan van het vuur en plaats je die in de EcoStoof. Dit is een soort dikke winterjas van slimme materialen: de infrarode reflectiematerialen en de speciale isolatiepockets zorgen ervoor dat je met weinig volume en gewicht extreme isolatiewaardes realiseert. Resultaat: je pan blijft urenlang heet en gaart vanzelf verder. 

Dit heeft een gunstig effect op je energierekening. Het is wel zo dat je eten een iets langere gaartijd nodig heeft, maar tijdens het garen van je voedsel heb jij de handen vrij. Ideaal om dus even een andere taak uit te voeren of je vrienden en familie te entertainen tijdens de wachttijd. Plus: de EcoStoof is ontwikkeld op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier. Dit vinden we bij Het Natuurhuis ontzettend belangrijk: oude technieken verbeteren met respect voor mens en milieu. Kom zeker eens een kijkje nemen in de winkel voor dit slimme, energiezuinige toestel. We bieden zelfs een handig kookboek aan met EcoStoof recepten!

Battle of de drankjes: proef onze alcoholvrije alternatieven

De tijd dat enkel zwangere vrouwen en de BOB geen alcohol dronken, ligt ver achter ons. Alcoholvrije drankjes zijn populairder dan ooit, er is zelfs een hele NoLo-trend in opmars. NoLo staat voor ‘No to low alcohol’. Een studie van de Britse markt toont dat sinds de coronapandemie er een stijging is van 32,5% in de consumptie van NoLo dranken. Er is een groeiend bewustzijn onder consumenten om wat vaker voor alcoholvrije of -arme varianten te kiezen. Bij Het Natuurhuis staan we pal achter een gezonde levensstijl. Logisch dus dat we al lang alcoholvrije dranken, aperitieven, wijnen en gins aanbieden. 

We zetten ons assortiment non-alcoholische dranken graag in de spotlight. In de winkel bieden we een witte, rode en roséwijn aan van NOA, net als hun non-alcoholische cava. De naam NOA staat eenvoudigweg voor ‘No Alcohol’. Ze hebben een bijzondere productiewijze. Ze starten met een gewone wijn waar ze de alcohol op subtiele wijze uithalen. Bij een lage temperatuur wordt de originele wijn vacuüm getrokken. Daardoor behoudt de wijn zoveel mogelijk zijn aroma’s terwijl de alcohol er wordt verwijderd. Een extra voordeel van de alcoholvrije variant is dat deze 2/3 minder calorieën bevat en dus goed is voor de lijn. 

In de inspiratieblog van deze maand zetten we het aperitief Ingo in de kijker: een variant van de bekende Hugo, gemaakt met prosecco en gembersiroop. Dit aperitief is ook perfect te maken met de alcoholvrije cava van NOA. Zo zorg je ervoor dat al je gasten kunnen klinken, ongeacht hun voorkeur in het soort aperitief drankje. Een win-win voor iedereen!

Geniet van de feestelijke bereidingen uit onze verstoog

Wie denkt dat je urenlang in de keuken moet staan en chefskills nodig hebt om etentjes te geven, slaat de bal mis. Je kan het jezelf ook makkelijk maken en kiezen voor gerechten uit onze verstoog. Je kan die eenvoudig thuis opwarmen en op tafel toveren. Onze verstoog valt te vergelijken met de hulplijn in een quiz. Stel dat je een groot feest geeft en er loopt iets mis of je hebt geen zin meer om te koken of je zit ineens in tijdsgebrek, dan helpen wij jou graag uit de nood. Tijdens de maand december zorgen we voor extra feestelijke bereidingen. Kom zeker eens proeven!