Biodiversiteit in de stad

Een paradijs voor creativiteit

 

Dat je geen tuin van 100m2 nodig hebt om er een paradijs van te maken, bewijzen de vele tuintjes en daken die Antwerpen rijk is. Van groendaken en groene gevels tot verticale tuinen, pergola’s en klimplanten, laat die grijze muren verdwijnen achter fris groen en maak er helemaal je eigen ding van. Een tip? Laat je gewoon inspireren door de natuur. 

 

Goed voor je gezondheid

 

Meer groen in en rond je woning heeft een weldadig effect op je gezondheid. Het geeft rust in de hectiek van de stad, verkoeling tijdens hete dagen en planten zijn een filter voor fijnstof. Door enkele moestuinbakken met groenten en kruiden te zetten of bessenstruiken te laten groeien, kan je ook nog eens gezond eten met lekkers uit je eigen tuin of (dak)terras.  

 

Zorg voor meer biodiversiteit

 

Het zou jammer zijn mocht je de kleine ruimte die je hebt vullen met slechts één plant, bodembedekker of klimplant. Het is de diversiteit aan planten en struiken die ervoor zorgt dat het wemelt van leven. Zo zijn bessen erg interessant voor bijtjes (en om zelf van te smullen). Hang gerust een bijenhotel naast je struik zodat ze zich welkom voelen bij je thuis. 

 

Ook water doet leven. Zowel insecten als vogels zijn er tuk op. Combineer met nestkasjes, strooivoer in de lente en vetbollen in de winter voor de tuinvogels en een nectarbar van kruiden als salie, lavendel en tijm voor de insecten, en je hebt een interessante stadstuin of terras voor alle bewoners van de stad. 

 

Ben je op zoek naar meer Inspiratie? Neem dan hier een kijkje!