6 keer fair en eco fashion in Antwerpen

 

SuperGoods

SuperGoods is een duurzame conceptstore die enkele jaren geleden het levenslicht zag in Mechelen. Intussen verwelkomt SuperGoods ook modeliefhebbers in Gent en in de koekenstad. De conceptstore staat bekend om een divers aanbod; je kan er terecht voor zowel exclusievere fair fashion als betaalbare merken voor mannen en vrouwen. Kortom, ‘good stuff for good people’, zoals ze zelf zouden zeggen.

https://www.supergoods.be 

Kloosterstraat 38, Antwerpen

 

Rewind Design & Play

Van een echte ‘recycle design’ winkel is Rewind doorheen de jaren geëvolueerd naar een winkel met twee panden in Antwerpen waar duurzaamheid en ecologie centraal staan. Bij Rewind Play vind je kledij en speelgoed voor de allerkleinsten, bij Rewind Design kan je terecht voor juwelen, dames- en herenmode, designmeubelen en decoratie. 

https://www.rewinddesign.be

Rewind Design, Riemstraat 27, Antwerpen

Rewind Play, Kloosterstraat 63, Antwerpen

 

F.A.A.M.

De Nationalestraat blijft een van de hotspots in Antwerpen om hippe outfits te scoren. En alvorens je zoekt achter een gewiekste eco-boodschap in de naam, F.A.A.M. is simpelweg vernoemd naar de vier oprichters. Het klinkt niet enkel goed, ze hebben een erg afwisselend aanbod duurzame mode voor heren, dames en kinderen. Als kers op de taart verdelen ze ook eigen ontwerpen (Froy & Dind, Munoman, OY-DI …) onder het overkoepelende label Green Queens, eveneens gevestigd in onze stad. 

https://www.faamstore.com

Nationalestraat, Antwerpen

 

ThinkTwice

Met tien winkels – waarvan vier in Antwerpen – is ThinkTwice sterk vertegenwoordigd in Vlaanderen. Ze verkopen tweedehandskleding in een cyclus die vijf weken duurt waardoor er steeds wat nieuws valt te shoppen. Ook koopjesjagers komen er aan hun trekken, want wanneer de collectie de laatste twee weken van de cyclus ingaat, vallen er fikse kortingen te rapen. Kleding aan dumpingprijzen, voor tweedehands knijpen we een oogje dicht.

https://thinktwice-secondhand.be

4 locaties in Antwerpen

 

HOST – House of Sweets and Things

Zeg niet zomaar kledingzaak tegen HOST. De twee zussen die de zaak uitbaten leggen de rekken vol modieuze hoogvliegers die zijn gemaakt met respect voor mens en natuur. Je kan er ook terecht voor meubels en zélfs voor een biohapje en -drankje in Nellie”s Café. (hopelijk gemaakt met ingrediënten van bij Het Natuurhuis?) 

http://www.host-concept.be

Statiestraat 56, Berchem

 

Juttu

Juttu telt verschillende winkels in Vlaanderen en hun Antwerpse filiaal ligt pal op de Meir. Dan is het niet verrassend dat het een van de bekendere spots is onder de duurzame modejagers. Je vindt er een creatieve mix van lokale brands en grotere spelers op het vlak van dames- en herenmode en interieur. Juttu is ook erg prettig ingedeeld waardoor je al uitkijkt naar een volgend bezoekje. 

https://www.juttu.be/nl.html 

Meir 19, Antwerpen

 

Binnentip

Is het extreem koud buiten of is het gewoon een druilerige dag? Blijf lekker binnen en ruim je kleerkast op. Doneer kleding die je niet meer draagt aan hulporganisaties of breng ze binnen bij een tweedehandszaak. Je kleren krijgen een tweede leven, het goede gevoel en de orde in je kast krijg je er voor niks bij. 

En als je klaar bent, zet je dan in de zetel met een heerlijk kopje thee. Om in het thema te blijven, prijzen we The True Cost of Sweatshop aan, twee documentaires over de wereld van slow fashion. Na een reeks schokkende verhalen over fast fashion, zal shoppen nooit nog hetzelfde zijn. 

 

Buitentip

Zin in een leuk uitstapje in modestad Antwerpen? Bie Noé toont je graag waar, en vooral hoe, je duurzaam kan shoppen tijdens haar B.Right Fashion Walk. 

https://www.b-right.org

 

Duurzame kleding bij Het Natuurhuis

Ook bij Het Natuurhuis vind je een mooi aanbod duurzame kleding, meer bepaald ondergoed, T-shirts, accessoires … Lees in de folder van februari nog eens alles over bamboe ondergoed en meer.