13 hippe en duurzame ideetjes voor onder de kerstboom

1. Cadeaubon Natuurlijk Mooier Schoonheidssalon

Eens goed in de watten worden gelegd, wie wil dat nu niet? Onze schoonheidsspecialiste neemt je lekker onder handen met professionele natuurlijke schoonheidsbehandelingen. Als kers op de taart, wordt daarbij enkel gebruik gemaakt van ecologische, vegan en vegetarian friendly producten en cosmetica. 

 

2. Hittepit kersenpitkussen

Ideaal voor die gezellige winteravond, op de zetel, in bed, of eender waar wanneer je koude voetjes hebt. Het Hittepit kersenpitkussen warm je snel op in de microgolfoven, maar je kan er lang genieten. Ook ontspant het stijve en pijnlijke spieren! Het natuurlijke kussen is te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren. 

 

3. Schaapjes aan je voeten

Al eens last van koude voeten? Of wil je gewoon de coolste sloefen in huis? Met de lekker warme en zachte pantoffels van Fellhof, gemaakt van duurzame schapenwol, baden je voetjes in natuurlijke luxe!  

 

4. Een vliegende schotel en theekopje

Ben jij of ken jij iemand die thee met liters naar binnen giet tijdens de wintermaanden? Het handgemaakte porseleinen kopje van Pebble, met bijhorend schoteltje, straalt de warmte van de natuur uit en gaat super lang mee. 

 

5. Dansende koffietassen

Coffee is life, dus is de keuze van de tas van levensbelang. Op zoek naar een duurzame mok die er leuk uitziet én handgemaakt is van natuurlijke grondstoffen? Wij hebben ze in huis, in verschillende kleuren!

 

6. Koffiemaker voor koffiedrinkers zonder filter

Old school koffie maken, het blijft een voltreffer! En met onze natuurlijke koffiepot is het een fluitje van een cent. Bovendien heb dankzij de ingebouwde filter en handig drupsysteem geen papier meer nodig! De pot zelf is gemaakt van glas van de hoogste kwaliteit, goed voor jarenlang koffieplezier. 

 

7. Netjes afwegen met bamboe

Ingrediënten nauwkeurig afwegen, het hoort bij koken. Gemaakt van bamboe, is de elektrische keukenweegschaal van Pebbly niet enkel praktisch, maar past hij ook nog eens mooi in ieder interieur. Kokkerellen wordt nog gezelliger met deze fantastische must-have van Pebbly!

 

8. Pers als een pro

Een lekker versgeperst fruitsapje? Yes please! Met onze professionele fruitpers krijg je niet enkel het helderste vruchtensap, dankzij de hefboom kost het amper moeite om het te maken. 

 

9. De kracht van graniet

De zware granieten vijzel van Cilio is perfect voor het fijnmalen van kruiden, specerijen, knoflook en meer. Ook hardere ingrediënten als peperbolletjes en komijn zijn geen partij voor deze krachtpatser! 

 

10. Roer, lepel en proef

Houten lepels zijn onmisbaar gereedschap voor elke thuiskok. Met deze klassiekers, gemaakt van FSC gecertificeerd hout, kan je niet enkel naar hartenlust roeren, lepelen en proeven, je draagt ineens een steentje bij aan een groener milieu! Halleluja! 

 

11. Glasheldere smoothies 

Smoothielovers, alle hens aan dek! Een innovatieve, duurzame en BPA-vrije drinkfles is perfect voor al je vruchtensmoothies. Ideaal om die goeie voornemens dat extra duwtje in de rug te geven! 

 

12. Zei er iemand eitjes?

Wil je ten volle genieten van je bio-eitjes? Met ons handige houten bordje kan je ze duurzaam op kamertemperatuur bewaren. Een zachtgekookt eitje zal bovendien nog lekkerder smaken als je er ineens de leuke bamboe eierdopjes bij koopt!

 

13. Warm licht in de duisternis

Het gevoel hebben dat je bovenop de Himalaya staat, iedere keer je inademt? Dat kan! Plaats gewoon een zoutlamp in je (woon)kamer. Deze roze zoutblokken zien er niet alleen gezellig uit, zout- of Halotherapie zou ook helpen tegen stress, astma, hoofdpijn, verkoudheid, slapeloosheid, huidziektes zoals psoriasis, eczeem … zelfs veroudering.

 

14. Pak uit met duurzaam inpakken

Er is niets zo leuk dan een cadeau uitpakken, maar dat wil niet zeggen dat je niet voor een creatieve inpakwijze kan gaan! En voordat je aan het knutselen slaat, ga resoluut voor herbruikbaar of gerecycled ‘inpakpapier’! Kijk thuis eens rond en pak je geschenken in met oude kranten, handdoeken, sjaals, inpakpapier van vorig jaar, bijenwas, … #zerowaste