- 1 ajuin
- 200 g wortels
- Gele paprika
- 4 cm gember
- 2 teentjes look
- 400 g shiitakes
- Sojasaus
- Ketjap manis
- Bosajuin
- Sesamolie
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Komijn
Shiitake met gember in de wok
- 30 Min
Ingredients
Stappen
- Verhit goed wat olijfolie met een scheutje sesamolie in de wokpan.
- Bak je ui glazig.
- Snijd 200 g wortels in fijne reepjes en voeg toe aan je pan.
- Verwijder de zaadlijsten uit de gele paprika, snijd in fijne reepjes en laat meebakken.
- Pers 2 teentjes look en rasp 4 cm gember.
- Voeg dit toe aan je groenten
- Ten slotte voeg je 400g shiitakes toe en laat je die meebakken.
- Kruid met peper, zout en komijn.
- Voeg een goede scheut sojasaus en een scheut ketjap manis toe.
- Strooi er eventueel nog wat fijngesneden bosajuin over.
- Serveer met rijst.