Shiitake met gember in de wok

NH_Blog_Recept_Shiitake

Ingredients

  • 1 ajuin
  • 200 g wortels
  • Gele paprika
  • 4 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 400 g shiitakes
  • Sojasaus
  • Ketjap manis
  • Bosajuin
  • Sesamolie
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Komijn

Stappen

  1. Verhit goed wat olijfolie met een scheutje sesamolie in de wokpan.
  2. Bak je ui glazig.
  3. Snijd 200 g wortels in fijne reepjes en voeg toe aan je pan.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de gele paprika, snijd in fijne reepjes en laat meebakken.
  5. Pers 2 teentjes look en rasp 4 cm gember.
  6. Voeg dit toe aan je groenten
  7. Ten slotte voeg je 400g shiitakes toe en laat je die meebakken.
  8. Kruid met peper, zout en komijn.
  9. Voeg een goede scheut sojasaus en een scheut ketjap manis toe.
  10. Strooi er eventueel nog wat fijngesneden bosajuin over.
  11. Serveer met rijst.
Delen: