- 7 g gedroogde instant gist
- 50 ml handwarm water
- 30 g rietsuiker
- 280 g tarwebloem
- 70 g volkorenmeel
- 3 g zout
- 100 g pompoenpuree
- merg van 1 vanillestokje
- 70 ml havermelk
- 30 ml koolzaadolie olie
- 75 g rietsuiker
- 1 el. kaneel
- snufje gemberpoeder
- snufje gemalen nootmuskaat
- snufje piment
- 3 el. koolzaadolie
Vegan pompoenkaneelbroodjes
- 150 Min
- 6 Personen
Ingredients
Stappen
- Meng de gist in een maatbeker met water en de suiker en wacht 5-10 minuten. Meng in een kom de bloem met het meel en het zout.
Voeg de pompoenpuree, het gistmengsel, de vanille, amandelmelk en olie toe. Kneed het geheel dan 5 minuten. Bestrijk de mengkom met een olie en rol de deegbal hier doorheen. Dek de kom af en laat het een uur warmpjes rijzen. - Meng intussen de suiker en kruiden voor de vulling. Als je deeg gerezen is, druk de lucht er dan uit en kneed door. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk het deeg met de eetlepels olie en verdeel dan de kaneelsuiker over het deeg.
- Maak de rand van het deeg een beetje nat met water en rol het strak op. Plak de rol met de deegrand dicht en leg hem dan met de naad naar beneden op een plank. Snijd de deegrol in 12 afgetopte driehoeken. Zet de driehoeken rechtop, met de punt omhoog. Druk nu de top van de driehoeken omlaag, zodat de zijkanten omhoog krullen. Bestrijk de bovenkanten met een beetje olie op een beklede dakplaat en dek af. Laat de broodjes nog 45 minuten narijzen. Verwarm de oven op 180°C en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin