Penne all’arrabbiata

fullsizeoutput_63

Ingredients

500g penne

2 uien

4 teentjes look

800g tomaten(blokjes) uit blik

2 rode chilipepers (of 1 grote)

Verse basilicum

Zout

(vegan) kaas of gistvlokken

Olijfolie

Stappen

  1. Pel de uien, snipper ze fijn. Pel de look en plet ze tot pulp. Verhit intussen een hoge pan of stoofpot met een scheutje olijfolie.
  2. Doe de uien en look in de pan en stoof op een matig vuurtje. Let op dat de uien niet bruin worden.
  3. Snij de chilipeper in twee en haal de zaadjes eruit. Snipper vervolgens fijn en voeg toe aan de uien en look.
  4. Voeg de stukjes tomaat toe en laat zo’n 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  5. Breng ondertussen een pot water aan de kook en kook de penne net tot het punt dat ze nog niet helemaal gaar zijn.
  6. Giet de pasta af en voeg ze toe aan de saus. Meng goed zodat de penne de saus goed opneemt en laat de pasta nog kort mee garen. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met nog wat zout.
  7. Werk af met (vegan) kaas of gistvlokken en enkele blaadjes basilicum.
Delen: