Pasta met artisjok en spinazie

Bron: Eva vzw
pastaheader

Ingredients

• 300 gr spaghetti of een andere pastasoort naar keuze
• 2 el olijfolie
• 1 kleine ajuin in ringen gesneden
• 200 gr kastanjechampignons
• 1 teentje knoflook geperst
• 125 ml plantaardige culinaire room
• 200 ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige drink
• 1 el maizena of arrowroot of meel
• 5 blokjes diepvries spinazie
• 3 artisjokharten (uit blik of pot), gesneden
• verse peterselie

Stappen

  1. Verhit de olie in een pan en voeg de uienringen toe. Laat dit 15 minuten bakken. Roer elke 2 minuten even door en pas op dat ze niet aanbranden!
  2. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de uienringen. Bak dit nog 5 minuten. Voeg eventueel wat extra olie toe als dat nodig is. Breng alvast op smaak met wat peper en zout.
  3. Bak de knoflook 1 minuutje mee. Voeg hierna de kookroom, melk, maizena, spinazie en gesneden artisjokharten toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat de saus een minuut of 10 pruttelen zodat de spinazie helemaal is verwarmd. Voeg nog wat extra zout en peper toe.
  6. Meng de gekookte spaghetti met de saus en garneer met verse peterselie. Serveer eventueel met edelgistvlokken, voor een ‘kazige’ smaak.
Delen: