- 100 g havermeel
- 80 g cacaopoeder
- 100 g kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad
- 6 eetlepels water
- 175 g chocolade
- 240 ml sojamelk
- 200 g zoete aardappel puree
- 1 theelepel vanille-extract
Zoete aardappel brownie
Bracht de Sint dit jaar nogal veel chocolade? Ga ermee aan de slag in deze heerlijke zoete aardappel brownie!
- 40 Min
Ingredients
Stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gemalen lijnzaad met het water en zet opzij om op te laten stijven. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie of op een lage stand, bv. 350 watt, in de microgolfoven.
- Meng in een grote kom het havermeel, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout totdat er geen brokjes meer in zitten. Meng in een kleinere kom de zoete aardappelpuree, melk, lijnzaad en vanille. Doe dit zeker op kamertemperatuur of zelfs warmer, anders gaat het mengsel klonteren wanneer je de gesmolten chocolade toevoegt. Giet het zoete aardappelmengsel bij het meel en voeg de chocolade toe. Meng kort, tot alles samengevoegd is.
- Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal of browniebakvorm van ongeveer 22 op 15 cm. Groter kan ook, maar je wil wel dat je brownie niet te plat wordt, dan verliest hij zijn ‘fudginess’. Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownies afkoelen alvorens je ze snijdt. Restjes bewaar je afgedekt in de koelkast. Zo smelten ze nog meer in je mond, maar dan moet je natuurlijk wel geduld hebben :-).