Frisse zomersalade met avocado en aardbeien
Dit frisse slaatje smaakt altijd. Het is bovendien volledig vegan!
1. Maak de sla schoon, spoel de blaadjes en zwier droog. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze doormidden. Snij de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen. Snij de komkommer in stukjes en de lente-ui in fijne ringetjes.
2. Meng alle ingrediënten in een kom. Klop het citroensap door de olijfolie, kruid met zout en flink wat versgemalen zwarte peper en druppel de vinaigrette over de salade.
3. Werk eventueel af met groene bonen, kikkererwten, noten of enkele blaadjes munt.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 100 gr veldsla
– 500 gr aardbeien
– 4 avocado’s
– 1 komkommer
– 4 lente-uien
– optioneel: een klein handje pistachenoten
Voor de dressing:
– 4 el citroensap
– 4 el olijfolie
– (versgemalen, zwarte) peper en zout
IJslolly’s van aardbeien en bloedsinaasappel
Dit receptje is super eenvoudig en heerlijk op een hete zomerdag.
1. Pureer de ingrediënten in een blender.
2. Giet de vloeistof in ijsvormpjes en laat ze minstens 3 uur opstijven in de diepvries.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gr aardbeien
– 200 ml bloedsinaasappelsap
– 1 kl oranjebloesemwater
– 4 el honing
Aardbeien kwarktaart
Een taartje, da’s altijd lekker! Deze kwarktaart combineert verschillende smaken en laat de aardbeien volledig tot hun recht komen.
1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Laat de gelatine weken in koud water. Kruimel de koekjes fijn.
2. Smelt de boter en schep deze door de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
3. Maak de aardbeien schoon en houd er een aantal apart voor de garnering. Doe de rest van de aardbeien in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal ze helemaal fijn.
4. Verwarm het citroensap in een pannetje en voeg de gelatine toe. Blijf roeren tot deze is opgelost en laat daarna wat afkoelen.
5. Schep de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de basterdsuiker erdoor. Giet ook het citroen-gelatine mengsel erbij en roer door.
6. Klop de slagroom stijf en schep deze ook door de aardbeien-kwark.
7. Giet het mengsel over de koekjes bodem en laat minimaal 3 uur goed stijf worden in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
8. Garneer de kwarktaart met verse aardbeien.
Ingrediënten:
– 80 g (soja)boter
– 175 gr kokosbiscuit (of maria koekjes)
– 500 gr aardbeien
– 500 gr kwark (of soja alternatief)
– sap van 1 citroen
– 12 blaadjes gelatine (of vegan alternatief)
– 250 gr verse slagroom (of van kokosmelk)
– 150 gr witte basterdsuiker
Materialen:
– springvorm 24 cm
– bakpapier