Vakantie in eigen land

Een kalverdutje doen in Herenthout

Eigenaars Raf en Bieke wonen met hun vier kinderen in de Stapkenshoeve waar ze een melkveebedrijf runnen waar 150 koeien loeien. Alsof dat nog niet genoeg werk is, laten ze je ook op een unieke manier proeven van het plattelandsleven onder de naam Loei Dolle Pret. Je kan er bijvoorbeeld overnachten in Kalverdutjes: iglo’s van twee tot zes personen waar normaal gezien kalfjes in slapen. Je kan er ook zelf je handen uit de mouwen steken en kalfjes pap geven, weidegolf spelen of het erf met een gocart onveilig maken. Ja papa’s en mama’s, ook jullie. 

Meer info op loeidollepret.be
 

 

Slapen met zicht op de koeien

De Drieshoeve in Tielen bij Kasterlee laat je tot rust komen tussen de dieren. Letterlijk, want op de boerderij kan je overnachten in een vakantiewoning met zicht op de koeien en kalfjes in hun stal! Het verblijf biedt plaats voor zes tot acht personen en er is een tuin met jacuzzi en infraroodsauna om heerlijk te ontspannen. Naast de stal kunnen kinderen zich lekker uitleven in de speelweide. 

Meer info op dedrieshoeve.com 

 

Bed On Wheels & Belgische saffraan

Het Bed On Wheels (BOW) is een van de logementen van de Herentalse bed & breakfast art.14. Omgeven door de rust van de Langgevelhoeve, bestaat BOW uit een sfeervolle slaapunit van 18m2 en een overdekt terrasje met zicht op de tuin. Heeft huishaan Clément je wakker gekraaid na een deugddoende nachtrust? Dan staat er in de boerderij een heerlijk ontbijt voor je klaar met … Belgische saffraan. Want de uitbaters van art.14 hebben ook een wereldvermaarde saffraanboerderij uit de grond gestampt. Laat het smaken! 

Meer info op art14.be

Laat je boerenverstand spreken en kies eens voor een boerderijvakantie. Meer adresjes, ook buiten de Kempen, vind je hier.