TryVegan in april

1. Why vegan?

Door een maand vegan te eten red je gemiddeld 30 dierenlevens en bespaar je 60 kilogram CO2, 30.000 liter water en 21.000 m2 land. Deze cijfers zijn een veralgemening, maar het staat vast dat je met een plantaardig dieet een groot verschil maakt op het vlak van dierenwelzijn en milieu. Vegan is bovendien gezond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gevarieerd vegandieet de kans op hart- en vaatziekten, obesitas en bepaalde kankers vermindert. 

Schrik dat je bepaalde voedingsstoffen tekortkomt? Met een evenwichtig dieet hoef je je geen zorgen te maken. Zo kiezen steeds meer topsporters voor een vegan dieet. Op www.tryvegan.be vind je genoeg inspiratie en tips.  Je zal ondervinden dat een plantaardige levensstijl perfect haalbaar is. En dat er heel wat makkelijke recepten zijn om een veganmenu samen te stellen. De ingrediënten vind je uiteraard in onze winkels.

Vegan producten

2. Try Vegan!

In 2018 namen meer dan 11.000 mensen deel aan Try Vegan. Wil je het zelf ook proberen? Op zaterdag 23 maart staat er een infostand van Try Vegan in onze winkel in Antwerpen en op zaterdag 30 maart in Het Natuurhuis in Merksem. Je kan dan komen proeven van verse spreads en andere suggesties voor een veganistische levensstijl. En je zal ontdekken dat vegan makkelijker is dan je denkt. 

3. Vol-au-vegan

Om je nóg warmer te maken voor Try Vegan delen we deze vegan-versie van een oer-Vlaamse klassieker: de vol-au-vegan. Smakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen)

plantaardige boter
1 ui, fijngehakt
1 teentje look, fijngehakt
250 gr champignons, in schijfjes gesneden
200 gr vegan kip- of seitanstukjes, gebakken tofu, sojabrokjes en/of gekookte kikkererwten*
1 tl tijm
1 blad laurier
1 à 3el cognac
250 ml plantaardige room
50 ml groentebouillon
½ tl citroensap
peper
verse peterselie
* Lekkerst met vegan kipstuckjes!

1. Stoof de ui gaar in wat plantaardige boter op een laag vuur.
2. Voeg de look, kruiden en champignons toe en laat even verder stoven.
3. Als je de seitan (of andere) graag eerst wat bakt, voeg je deze nu toe aan de champignons.
4. Voeg de cognac, room, bouillon en het citroensap toe aan het champignonmengsel.
5. Laat op een zacht vuur indikken voor ongeveer 20 minuten. Serveer met frietjes, kroketten, geroosterde aardappels of puree.
6. Smakelijk!

 

Vol au vegan

(Recept van BE Vegan)