Tips voor een zalige coronakerst

Samen koken op afstand

De voorbereidingen van het kerstfeest zijn vaak stresserend. Anderzijds kom je in de juiste sfeer door samen te koken, de tafel te versieren en intussen een aperitiefje te drinken. Die stress van een ‘groot feest’ valt nu weg, maar samen koken of je interieur versieren kan je blijven doen, met een scherm ertussen. We weten dat dit niet hetzelfde is, maar zo kunnen jullie alvast elkaar in de juiste mood brengen. 

X-mas singalongs

Bij een kerstfeest hoort muziek. Van Mariah Carey en het kerstconcert van Andre Rieu tot de kerstliedjes van Sufjan Stevens. Laat iedereen die normaal op het familiefeest aanwezig zou zijn een top vijf van favoriete kerstliedjes maken en bundel ze in een Spotifylijst. Die lijst kan je dan delen tijdens het feest. Zo zingt eenieder in zijn of haar huiskamer dezelfde liedjes mee en zijn jullie toch een beetje samen op afstand. 

Kaartjes schrijven

Nu we tijdens de eindejaarsperiode weinig of geen vrienden en familie mogen vastpakken, moeten we misschien voor een ‘tastbaar’ alternatief zorgen: het goede, oude kerstkaartje. Geen digitale wensen dus, maar échte kaartjes met jouw unieke handschrift. Mag het nóg persoonlijker? Dan kan je zelf kaartjes knutselen. 
Denk eens diep na over welke wensen je met de post wil meegeven en breng warmte met je woorden. 

Stoepbezoekjes

Kom zeker buiten tussen Kerst en Nieuw! Verras je buren met een stoepbezoekje en breng wat lekkers mee, zoals zelfgemaakte kerstkoekjes. Of ga met je kinderen wandelen in een park of bos en kijk eens wat de natuur te bieden heeft om het thuis extra gezellig te maken. Wat dacht je van een (extra) kertboompje gemaakt van takken en lichtslingers? Inspiratie troef op het internet!