Stop de comeback van plastic!

Eerst en vooral, het is niet vanzelfsprekend om 100% plasticvrij door het leven te gaan. Daarvoor komen we er simpelweg nog steeds te veel mee in aanraking. En hoewel we het zoveel mogelijk beperken, kom je het in onze rekken ook af en toe nog tegen. Al selecteren wij vooral partners die dezelfde filosofie hanteren als wij. Daarom zal je in de meeste van onze rekken glazen flessen en bokalen tegenkomen of producten verpakt in andere recycleerbare materialen.

 

5% korting voor eigen verpakking

Zelf zorgen wij ervoor dat onze koopwaren op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier verpakt worden. Zo zijn de brood- en groentezakken in Het Natuurhuis herbruikbaar en composteerbaar. En aan de kassa bieden we kartonnen dozen en papieren zakken aan waar onze klanten hun boodschappen kunnen insteken. Klanten die hun eigen herbruikbare verpakking meebrengen belonen we met 5% korting. Potje niet bij? Geen paniek. We hebben steeds composteerbare potjes ter beschikking.

 

Bulk erop los!

Ook in onze bulkafdeling kan je afval beperken. Onze bulkproducten, droge voeding, kan je meestal lang bewaren, dus doe je er altijd voordeel mee en kan het geen kwaad je eens te laten gaan. Maak gebruik van onze herbruikbare verpakkingen of breng je eigen zakjes en potjes mee!

 

Wrap it in bijenwas

Overschotjes, ze horen erbij. Je wil ze graag bewaren of de volgende dag meenemen. Gebruik dan onze handige herbruikbare wraps van bijenwas en verklein zo die ecologische voetafdruk! Afwasbare potjes en bakjes werken natuurlijk even goed, maar zo’n bijenwas wraps zijn niet enkel handig, je kan er ook je creativiteit op los laten.

 

FC Minder Afval

De schoonste club van Antwerpen? Die heet FC Minder Afval! Als je wat hulp nodig hebt om thuis je afval te verminderen, is dit initiatief van de Stad mogelijks een goeie hulp. Je kan er liefst 4kg mee besparen (het gemiddelde is 6,3kg per gezin). Deze campagne daagt je uit om 100 dagen lang met minder afval te leven. Om dat doel te bereiken geven ze je tal van huishoudtips, maar ook deelnemers helpen elkaar graag verder door hun ervaringen te delen. De actie begon al in juli, maar je kan altijd met terugwerkende kracht je voetafdruk verkleinen, toch?

Meer info: www.fcminderafval.be

 

Nog meer tips

Want alle beetjes helpen.

 

1. Winkel met een herbruikbare tas of ga voor een kartonnen doos.

2. Weiger plastic rietjes of bekers.

3. Mijd verzorgingsproducten met ‘microbeads’: polyethyleen, polypropyleen, nylon.

4. Laat geen ballonnen in de lucht los. Ook zij komen ooit weer neer in de natuur.

5. Koop schoonmaakproducten in kartonnen of navulbare verpakking.

6. Neem altijd een herbruikbare koffiebeker of drinkbus mee.

7. Gooi peuken bij het afval. Deze zijn gemaakt van plastic en belanden vaak in de oceaan.

8. Raap plastic afval op. Je staat er niet alleen voor. Surf naar https://www.natuurpunt.be voor opruimacties in jouw buurt.