Spoel je constipatieproblemen door

Vezels zetten je darmen in beweging

 

Constipatie zorgt vaak voor een opgeblazen gevoel. Je krijgt het gevoel dat je moeilijk je darmen kan legen. Een slechte darmflora kan ook leiden tot buikkrampen, een futloos gevoel en duizeligheid. Als deze symptomen je bekend in de oren klinken, bekijk dan eerst je voedingspatroon. Eet je voldoende groenten en fruit? Die bevatten namelijk veel vezels die je darmen letterlijk in beweging zetten. 

 

Van chiazaden tot peulvruchten

 

Chiazaden bevatten veel oplosbare vezels die vocht absorberen. Hierdoor krijg je een soort van gel in je darmen die zorgt voor een zachtere ontlasting. Ook bramen, bosbessen en aardbeien of peulvruchten zoals bonen, kikkererwten, linzen, erwten en pinda’s zorgen dankzij hun talrijke vezels voor een vlottere stoelgang. Andere voedingsmiddelen die je ‘ontlasten’ zijn: appels, kiwi’s, spinazie, kolen, rabarber, haverzemelen, lijnzaad en olijfolie. Ook door voldoende water te drinken help je je stoelgang vooruit.  

 

Natuurlijke voedingssupplementen 

 

Aanvullend op een vezelrijke voeding kan je in onze herboristerie terecht voor natuurlijke voedingssupplementen. Zo hebben de Belgische merken Ortis en Mannavital een ruim aanbod aan producten die je verlossen van je opgeblazen gevoel en moeizame stoelgang.  Vraag raad aan onze herboristen en spoel je constipatieproblemen door op een natuurlijke manier!

 

Meer bewegen, minder stress

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een zittend leven nefast is voor een goede stoelgang. Door voldoende te bewegen verstevig je je spieren, waaronder dus ook die van je darmen. Ook stress kan een ‘blokkade’ in je buik veroorzaken of juist zorgen voor een dunnere ontlasting. Verder zijn medicijnen vaak de boosdoener van constipatie. Lees zeker de bijsluiter om op de hoogte te zijn van eventuele bijwerkingen.