Op schattenjacht door ‘t Stad

Er wordt langs alle kanten geopperd om in uw kot te blijven en het is maar best dat je je daar ook aan houdt. Maar we weten allemaal; een mens is niet gemaakt om opgesloten te zitten. Gelukkig mogen we op tijd en stond eens naar buiten, maar hoe maken we die wandeling of fietstocht die we (dagelijks) maken ter ontspanning toch een beetje uitdagen?

Foto’s
Trek met de smartphone in de hand door de stad en zoek naar details in gebouwen. Plekjes waar je anders misschien voorbijloopt omdat je te gehaast bent, hebben vaak prachtige sier of opmerkelijke decoratie verborgen vlak voor onze neus. Neem foto’s en daag anderen uit om ernaar op zoek te gaan. Een beetje zoals de berenjacht voor kinderen.

Lezen is leren
Mensen zijn geneigd om sneller voor ontspanning te kiezen dan inspanning na de werkuren. Onderzoek heeft echter al voldoende aangetoond dat een geprikkelde geest echter ook een ontspannen geest kan zijn tegelijkertijd. Koppel jezelf eens los van de digitale kanalen en ga op zoek naar zingeving in boeken. Fictie of non-fictie, als je leest, leer je!  

Nieuws
We zijn heel blij met het nieuws en het is belangrijk om op de hoogte te blijven, maar het is wel een beetje elke dag hetzelfde liedje, niet? Ok, er valt weinig positiefs te melden, maar net daarom kan het ook zo’n negatieve impact hebben op onze mentale gezondheid. Zorg ervoor dat je er niet de hele tijd mee in je hoofd zit. Vergeet niet op tijd eens de tv uit te zetten en gewoon even het hoofd COVID-19-vrij te maken. 

Knutselen
Creatief bezig zijn, het houdt onze geest aan de praat en we worden er ook gelukkig van. Zelfs al ben je niet de handigste thuis, recycleer materialen tot kunst, naai eens een mondkapje, schilder eens iets op je muur of laat je volledig gaan met kleurpotloden, krijtjes of ander prachtig kleurenpalet. Deel gerust foto’s van je creaties via onze sociale mediakanalen. 

Natuur
Niks zo helend als de natuur. Het wordt niet voor niks Moeder Aarde genoemd, een planeet die altijd goed voor ons zorgt. Maar zeker nu er minder broeikasgassen in de lucht zitten doet een uitstapje in de natuur extra deugd voor je mentale rust. Geniet van de geluiden om je heen, voel de wind en geniet van de kracht van de zon. 

Volg intussen wel goed de maatregelen van de overheid op, was regelmatig je handen en vermijd contact met anderen.