In het mandje…

Nele, een jonge mama van twee en hoogzwanger van een derde spruit, woont in Antwerpen en doet haar inkopen bij Het Natuurhuis (waarvoor dank, Nele!). “Bezig met het maken van courgette-champignonsoep, één van mijn favorieten”, schrijft Nele op Instagram, waar ze haar volgers leuke posts voorschotelt vol milieubewuste tips, toffe gezinskiekjes en lekkere plant-based gerechtjes.

Nele Vandenhoudt

 

“Eigenlijk zijn wij in ons gezin al heel lang vegetariër: ikzelf al meer dan 21 jaar en mijn man 13”, zegt Nele. “Hij is bovendien allergisch aan vis en ik kan eigenlijk maar heel slecht melk en eieren verdragen. Mede daardoor eten wij veelal vegan. In de reguliere winkels komt het er dan al snel op neer dat we beperkt zijn tot dezelfde 3 gerechten, maar bij Het Natuurhuis ligt dit wel anders!”

 

Tijdens hun boodschappen houdt Nele’s gezin ook nauwgezet de ecologische voetafdruk in de gaten. “Hier hebben we een veel betere keuze en is het mogelijk om bulk te kopen, iets wat we belangrijk vinden om ons afval te beperken”, gaat ze verder, terwijl ook onze non-food afdeling overladen wordt met complimentjes. “In die zin is het fantastisch dat we bij Het Natuurhuis ook herbruikbare luiers en toebehoren, voedingssupplementen en verzorgingsproducten kunnen vinden. In Merksem staat er bovendien altijd iemand klaar om ons daarbij te assisteren. Ook de sfeer in de winkel is aangenaam. Mijn man kan rustig een koffietje drinken in de zetel terwijl mijn dochter zelf mee mag proeven en kiezen.”

 

Nele is momenteel in verwachting van haar derde spruit. Je kan dus wel stellen dat ze haar handen vol heeft. “Met twee kleine kindjes in huis en een derde onderweg, is het altijd handig om grotere hoeveelheden soep voor te bereiden om uit de vriezer te halen op momenten dat er minder tijd is. Daarvoor laat ik mij inspireren door wat er in de rekken ligt. Ik volg eigenlijk zelden recepten. Natuurlijk komen er een aantal klassiekers regelmatig terug, zoals de courgette- en champignons-soep.”

 

Bij Het Natuurhuis trachten wij vast te houden aan een gezonde levensstijl, maar willen wij er ook vooral voor iedereen zijn én tegelijk daarbij de Antwerpenaar beter maken. “Ik denk dat een gezonde levensstijl vooral een kwestie van gewoonte is, en de juiste dingen in huis halen. Zo vraagt het voor ons niet meer energie om alles in balans te houden dan wanneer we afhaal- of kant-en-klaar voedsel zouden eten, maar hebben we wel de voedingswaarde mee.”

 

Mogen wij ook eens in jouw mandje kijken? Of heb je iets lekkers gemaakt met onze producten? Of bezoek jij ons omwille van een specifieke reden, zoals een allergie? Inspireer ons met een foto en tag @HetNatuurhuis op Instagram of stuur ons een berichtje, per mail, postduif, of ander duurzaam communicatiemiddel naar keuze!