Fair Trade bij Het Natuurhuis

Hier zijn we weer; de wereldverbeteraars, de groene jongens. Nee, wij zijn er niet vies van om jullie regelmatig te bestoken met begrippen als biologisch, fair trade en ecologie. Maar het schijnt te werken… We worden ons stilaan bewuster van het milieu en steeds meer mensen beslissen om duurzamer door het leven te gaan. Duurzaamheid heeft echter ook een sociale kant en in dat licht is eerlijke handel voor Het Natuurhuis een prioriteit. 11 mei is het World Fair Trade Day en dan zetten we dat graag nog eens in de verf!

“Eerlijk duurt het langst”, het is een uitspraak die te pas en te onpas de revue passeert. Toch zit er een flinke dosis waarheid in. Daarom ook dat wij bij Het Natuurhuis tijdens het selecteren van onze partners steeds ijveren voor eerlijke handel. Want met de filosofie van Fair Trade in het achterhoofd wint iedereen; van de teler tot de producent tot de leverancier tot Het Natuurhuis tot u, onze klant. En dat blijft duren.

Fair Trade smaakt beter
Wie bij ons komt winkelen weet dat wij ons uiterste best doen om een zo duurzaam mogelijk concept aan te kunnen bieden. Wij vinden het ook belangrijk om samen te werken met lokale leveranciers. Omdat we die zorgvuldig selecteren, weten we dat zij op hun beurt vaak ook Fair Trade partners hebben. Dit stelt ons in staat om eerlijke producten aan te bieden aan eerlijke prijzen. En smaakt zo’n Fair Trade product niet gewoon beter als je weet dat je er een correcte prijs voor hebt betaald en ook tussenin iedereen er correct voor is betaald geweest?

Verantwoord economisch en sociaal handelen
Ook in ons salon letten we bij het selecteren van onze leveranciers niet alleen op de ecologische en etische van grondstoffen, maar ook dat bij de teelt, de oogst en de verwerking ervan optimale werkomstandigheden gehanteerd worden, eerlijke lonen worden betaald en er geen sprake is van kinderarbeid. We willen er immers zeker van zijn dat wanneer we je mooier maken, we ook verantwoord economisch en sociaal handelen. 

Het is een beetje een cliché, maar samen kunnen we echt het verschil maken. Als je winkelt bij Het Natuurhuis, dan ben je er niet enkel zeker van dat jij goed leeft, dat wij het goed hebben, maar ook iedereen die aan dat product heeft meegewerkt. Eerlijkheid duurt dus niet alleen het langst, het is ook gewoon plezant! 

Ontdek enkele van onze meest populaire Fair Trade producten, waaronder koffie van Café Michel en chocolade van Terra Etica, nieuw in ons assortiment. Ga in onze rekken ook op zoek naar het uitgebreide aanbod aan producten van Rapunzel. Let daarbij op het ‘hand in hand logo’ op de verpakking, hun equivalent van Fair Trade.