een sterke weerstand

Wapen je gezin tegen die lastige klachten door je weerstand te versterken. Eigenlijk hoef je daar zelfs niets speciaals voor te doen, alleen goed eten. ’s Avonds weinig tijd na een lange dag? Probeer toch voldoende tijd uit te trekken voor je maaltijd. Onderschat het belang van verse en gevarieerde voeding niet: streef elke dag naar 2 stuks fruit, 400 à 600 gram groenten, zuivel, vlees en vis en voldoende volkorenproducten. Goed kauwen en veel drinken na de maaltijd zorgen er bovendien voor dat de juiste stoffen goed worden opgenomen en de foute afgevoerd.

Deze zet je op het menu: 

  • Zuivel, eieren, wortelen en vette vis … (vitamine A)
  • (Volkoren) brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, vlees, eieren, melkproducten, noten en pinda’s … (vitamine B)
  • Amandelen, hazelnoten, pijnboompitten, avocado … (vitamine E)
  • Broccoli, kiwi, aardbei, sinaasappels, citroen en pompelmoes … (vitamine C)
  • Groene bladgroenten … (mineralen zoals calcium, ijzer en zink)  

Toch graag een extraatje?

Voor jou:

Het Nederlands merk Phytoreform selecteert zijn extracten zorgvuldig op microbiologische, fysische & chemische kwaliteit. Echinacea quattro bestaat uit vier extracten: Zonnehoed, Katsklauw, Zwarte vlier en Pau d’arco. De combinatie van deze vier zorgt voor een goede werking van je afweersysteem.   

Voor de kids:  

Solgar Kangavites is een multi-vitaminen/mineralencomplex voor kleuters vanaf drie jaar. Kangavites voorziet in de basisbehoefte aan vitaminen en mineralen. Je hebt deze kauwtabletten bovendien in drie verschillende smaakjes: neutraal, bosvruchten en tropische vruchten.  

Krijg je geen tabletten verkocht aan je kinderen?  

Dan is Salus kindervital Fruity misschien een handigere oplossing. Deze vloeibare multivitamine kan je prima mengen door een beetje fruitsap of een ander drankje. Naast de vitamines A, B, C en D bevat deze vloeibare multi calcium. Calcium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden. De vitamine D in deze kindermultivitamine draagt bij tot de normale opname van calcium.  

Ook handig in je kast: 

Is de eerste verkoudheid dan toch binnen? Dan is Ladrôme vliersiroop een handig middeltje. De subtiele mengeling van de bessen en bloesems van de vlier verzacht een geprikkelde keel en versterkt het natuurlijke weerstandvermogen van je lichaam weer. Zo ben je er snel weer vanaf!