De Natuurhuis-Bucketlist voor de zomervakantie

Plantentuin Meise
In de Plantentuin in Meise vind je niet alleen wisselende plantententoonstellingen, er is ook een gigantisch herbarium met gedroogde plantensoorten van over de hele wereld, een uitgebreide bibliotheek en niet te vergeten een plantenpaleis met planten uit allerlei verschillende klimaten. Dus ook als het regent kan je je hier vergapen aan de wondere wereld van de planten. 

Dagje Antwerpen
Of wat dacht je van een dagje goedkoop en dichtbij? Neem DeWaterbus voor een tochtje op de Schelde, houd een picknick op de kades van het Steenplein of het Sint-Annastrand in het zonnetje, of geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf Het panoramaterras op het MAS. Daarnaast biedt de Sinjorenstad ook nog een heleboel andere mogelijkheden met de Zoo, de Meir, verschillende boeiende musea en een scala aan gezellige straten en pleintjes.

Citytrippen in eigen land
Vanuit Antwerpen kan je met de trein makkelijk het land rondreizen. Er zijn vast nog leuke steden die je nog nooit heb bezocht. In Luik is het station alleen al de moeite waard, maar de stad heeft nog wel meer architecturale pareltjes in petto. Of Aalst; bekend om zijn carnaval, maar bemind om zijn leuke winkeltjes, culinaire adresjes en knusse terrasjes. Ook Mechelen is een erg leuke stad om eens bij goed weer te bezoeken. Gezellig om rond te kuieren, vind je in de Dijlestad ook prachtige musea, verborgen meesterwerken, een rijke geschiedenis en erg veel natuur. Een stuk onder de taalgrens bevindt zich Namen, wat een gezonde mix biedt van ontspanning en vertier. Bezoek de Citadel, ga iets drinken met uitzicht op de Maas of trek je wandelschoenen aan voor een tocht door een van de nabijgelegen Ardennenbossen. Nog toffe steden voor een dagtrip zijn Roeselare, Lier, Sint-Niklaas, Doornik en Bergen.

Blotevoetenpad
Geniet van een wandeling en een voetmassage tegelijkerijd! Ontdek bossen en natuurgebieden en wandel blootsvoets over verschillende ondergronden zoals stenen, schelpen, zand, boomsnippers, gras en modder. Vaak zijn de tochten gratis, soms betaal je een paar euro. Er zijn onder meer blotevoetenpaden in Oekene, Oudenaarde, Zwalm, Zutendaal, Boom, Kapellen en Gouvy.

Haspengouw
Haspengouw is de tweede grootste fruitstreek van Europa en dat zul je geweten hebben. De bloesemperiode ligt alweer achter ons, maar ook richting oogstseizoen steek je ongetwijfeld je ogen uit. Ontdek het prachtige golvende landschap te voet, per fiets of met de e-bike. En vergeet zeker niet te proeven!

Geocaching
Soms hoeft het echt niet ver of duur te zijn. En wat als je een doel kon geven aan je wandelingen? Installeer de app van geocaching en trek op schattenjacht in je eigen gemeente. 

Veel plezier deze vakantie!