7 Natuurlijke remedies tegen een kater

 

Voorkom een kater met water

Duik voor het slapengaan nog in de ijskast op zoek naar een fles water, of vul een kan met gefilterd kraantjeswater. Drink minstens een liter water om zo de afvalstoffen af te voeren alvorens ze je het leven zuur kunnen maken. Met water kun je een kater voorkomen, of toch op z’n minst aanzienlijk afremmen…

 

Augurken voor je gaat snurken

Deze anti-katertip zou recht van de conventie van Russische barmannen kunnen komen. Het eten van augurken voor het slapengaan is dan ook een populair trucje in Slavische contreien. En het werkt bijzonder goed! Doordat ze van nature veel zuren bevatten, zullen ze de alcohol afbreken in het lichaam. 

 

Limoen of citroen geeft stevig van katoen

Zowel limoen en citroen helpen het lichaam in balans te brengen, ze stabiliseren je bloedsuikergehalte en vullen de PH-waardes in je lichaam aan. Vul een glas lauw water en voeg het sap van een limoen of citroen toe. Om je drankje helemaal kater, roer een lepel honing onder. Schol!

 

Natuurlijke suiker als kater-ontduiker

Naast zuren, breken ook natuurlijke suikers alcohol af. Bovendien geven ze ook je suikerspiegel een boost! Een goed anti-kater ontbijt? Bak eens een pannenkoekje en doe er een flinke scheut maple syrup of perensiroop op. Ook honing is een solide kater-bestrijder, gewoon zo of in een theetje. 

 

Veel drinken doet de kater slinken

Aangezien alcohol het lichaam uitdroogt, moet je de dag nadien die vochtreserves terug aanvullen. Veel drinken is dus de boodschap. En nee, geen bier, wijn of sterke drank! Met water doe je sowieso niets mis, maar ook vruchtensappen zijn goed tegen katers. Liever een warme drank? Een munt- of kruidenthee is altijd een goed idee!

 

Gaan met die banaan

Ben je een beetje misselijk? Bananen hebben van nature een zuurremmende werking, wat je maag tot rust brengt. Verder helpen bananen de vochtbalans op peil te brengen en geven de van nature aanwezige suikers je nog een energieboost op de koop toe! Ook bevatten ze kalium, wat afvalstoffen zoals alcohol vakkundig uit je lichaam filtert.

 

Eitje dabei

Een stevig ontbijt is belangrijk, maar met een kater op zak, is eten niet altijd het eerste dat op je lijstje staat. Een eitje, uiteraard biologisch, komt dan goed van pas! Eieren zitten boordevol aminozuren als cysteïne en taurine, wat je lever en diens afvalstoffen een halt toe roept. 

 

Nog niet uitgekaterd? Probeer dan ook deze middeltjes:

 

– Asperges

– Gember

– Griekse yoghurt

– Havermout

– Hummus

– Kurkuma

– Watermeloen