6 zomergroenten en fruit

 

Druiven

Trosje druiven iemand? Je kan ze dan wel het hele jaar verkrijgen, vanaf eind augustus zijn ze op hun best! Druiven geven je instant een energieboost en zitten boordevol vitaminen.

 

Pruimen

Pruimen zijn een echte zomergroente. Lekker zoet en sappig, zijn ze van de beste kwaliteit tussen juni en september. En die van Het Natuurhuis zijn best te pruimen!

 

Vijgen

Zin in een van de hipste fruitjes van het moment? Vijgen zijn in seizoen van juli tot oktober. Door de zoete en aromatische smaak zijn vijgen prima te combineren bij het ontbijt, in slaatjes, in drankjes en hoofdgerechten.

 

Andijvie

Deze vergeten groente kan je zowat het hele jaar door verkrijgen, maar vanaf augustus begint de piekperiode. Andijwie? Andijvie! Tjokvol vezels, mineralen en vitamine A en C, is deze licht bittere groente weer aan een opmars bezig.

 

Maïs

Wie al eens op den buiten komt ziet dat vanaf half augustus vele landbouwers hun maïsvelden beginnen te oogsten. Hoewel veel maïs gekweekt wordt als dierenvoer, krijgen ook wij heerlijke kolfjes binnen van eigen bodem.

 

Groene bonen

Een echte zomergroente, zijn groene boontjes in juli en augustus op hun allerbest. Vooral prinsessenbonen vallen dezer dagen goed in de smaak. Groene boontjes zijn rijk aan voedingsvezels en foliumzuur en zijn lekker warm of koud.

 

Bij Het Natuurhuis vind je uitsluitend groenten en fruit uit organische en biologische teelt. Ook kijken wij zoveel mogelijk dichtbij huis om de keten zo kort mogelijk te houden. Sommige groenten en fruit moeten we uiteraard invoeren, maar ook daar kijken we naar het meest duurzame transport.