12 (h)eerlijke adresjes in ’t Stad

Native
Native is een authentiek biologisch restaurant en op de menukaart ligt de focus dan ook volledig op lokale, seizoensgebonden en duurzame producten. Ze werken dus enkel met wat de natuur (op dat moment) te bieden heeft! Klinkt goed, toch? Daarnaast is ook hun aanbod vis en vlees van biologische oorsprong, al vind je er ook tal van veggie en vegan gerechtjes. Ook op de bier- en wijnkaart pronken enkele zeldzame pareltjes!
https://native.bio

Juliette
Deze lunchbar en shop biedt uitsluitend organische producten aan. Dat horen wij graag! Ze pakken uit met een groot (en lekker) aanbod quiches, taarten, salades, vegetarische- en visgerechten. Je kan er gezellig iets blijven eten, maar ze bieden ook take-away aan. Je kan er zelfs workshops volgen. Eén van de twee locaties van ‘de broers van Julienne’, vind je zusje Juliette aan de IJzerenwaag.
https://www.debroersvanjulienne.be/

De broers van Julienne
Ook hier, aan het Kasteelplein, ligt de focus op een eerlijke, smaakvolle en kleurrijke keuken. Nice! Je kan er zowel ’s middags als ’s avonds genieten van een thuisgevoel (het is ook een echte familieonderneming!) en dat weerspiegelt zich ook in de smaak. Gluten- en/of lactosevrij? Ook mensen met allergieën kunnen komen proeven van afhaalgerechten of mee aanschuiven in het restaurant voor heerlijke en gezonde maaltijden. 
https://www.debroersvanjulienne.be/

L’épicerie du cirque
In Antwerpen kan je genieten van specialiteiten van over heel de wereld, bij L’épicerie du cirque (wat een heerlijke naam) kan je voornamelijk genieten van lekkers van bij ons! Ze hanteren een akker gedreven werkwijze: wat op dat moment regionaal beschikbaar is, komt op de kaart. En op die kaart pronken steevast smaakvolle eigentijdse gerechten, wat het aanbod in één klap een haute-cuisine allure geeft. Keuzestress? Geef de chef carte blanche en laat je verrassen door een creatief 4, 5 of 6 gangenmenu, mét aangepast glaasje wijn, bier of zelfgemaakt alcoholvrij alternatief.
https://www.underthepalmtrees.be

Camion
Deze trendy, doch casual Antwerpse lunchbar trekt resoluut de vegan en veggie kaart. Met een regelmatig wisselende menu, blijven ze hun cliënteel verrassen. Ook kan je bij Camion terecht voor een ruim assortiment lekkere drankjes. Daarnaast kiezen ze voor producten met een verhaal; is het niet bio, dan is het wel lokaal, seizoensgebonden, gerecycleerd, natuurlijk, handmade, fairtrade, …
https://www.camion-antwerpen.be

Rosenobel
Genieten van een heerlijke vegetarische schotel in hartje historisch Antwerpen? Yes, please! Laat je honger los op het heerlijke ‘veggi buffet’, steeds bestaande uit keuze uit verse warme en koude gerechten met biologische groenten. Je eet zoveel je wilt, je laat je bord wegen en betaalt een vaste prijs per 100 gram. Leuk concept! En glutenvrij, vegan, …? Bij Rosenobel vindt iedere levensgenieter zijn of haar gading. 
https://www.rosenobel.be

Graanmarkt 13
Een gastronomisch restaurant, high-end concept store en appartement in één? Dat moet Graanmarkt 13 zijn! Op deze toplocatie kan je heel lekker eten, dat hebben ze bij Gault&Millau ook gezien toen ze hen in 2015 de titel “Best Vegetable restaurant 2015 from Flanders” toekenden. Kruiden halen ze uit eigen tuin, de ingrediënten van lokale oogst. Ze hebben zelfs eigen honingbijen! Voor de lunch biedt Graanmarkt 13 een dagelijks wisselende keuze aan vis of vlees, samen met diverse vegetarische tapasachtige gerechten om te delen, ’s avonds pakt de chef uit met een driegangenmenu, dat wekelijks verandert. 
https://graanmarkt13.com/restaurant

HART
Ontbijt, brunch, (late) lunch? Dan ben je bij HART op de juiste plaats! Eten wordt er met liefde bereid en geserveerd volgens de seizoenen. Hun roots liggen in Spanje, Chili en China, en dat zie je aan de menukaart. En het beste van al; het is allemaal plant-based! Haal je HARTje op bij deze gezellige ontbijt- en lunchbar met diverse smaakbommetjes gaande van huisbereide spreads, tofuschotels en tortilla’s tot stoofpotjes en pasta.
https://www.hart-antwerpen.be

Mooy
Smullen in stijl? Bij Mooy worden niet enkel je smaakpapillen verwend, het oog wil ook wat! En wat je te zien krijgt is fleurig, vooral roze en ook soms… roze. Maar goed, deze pink beauty straalt en het is er dan ook zalig vertoeven. Het eten is huisgemaakt en bereid met smaak, veel liefde en het beste wat het seizoen te bieden heeft. Heerlijk om te delen of helemaal zelf naar binnen te spelen. Klaar voor la vie en rose?  
https://www.mooyantwerp.be

Okoz
Eet je graag Oosters? Dan is Okoz wat voor jou! De chef is namelijk gespecialiseerd in Japanse okonomiyaki en donburi. Okonomiwatte? Authentieke Japanse street food, een mengeling van vers gesneden groeten wordt op de teppanyaki gebakken en afgewerkt met een heerlijk sausje en een krokant laagje gekruide crumble. Ze bieden niet enkel tal van verschillende versies aan, ze koken ook op een ecologisch verantwoorde manier. 
https://www.okoz.eu

Wild Project
Een restaurant met een volledig vegetarische keuken? Dat horen we graag! En bij Wild Project bewijzen ze bovendien dat vegetarisch ook haute cuisine kan zijn. De rode draad in hun keuken; zuiders, mediterraans. Probeer zeker ook de huisgemaakte cocktails en laat je gaan in hun uitgebreide kaart met Belgische biobieren en organische wijnen.  
https://wild-antwerp.com/wild-project/

Simone’s Kitchen
Simone’s Kitchen wil graag mensen te inspireren om een gezonder leven te leiden dat meer voldoening geeft. En dat kan prima met lekker eten! Om te koken gebruiken ze de hoogste kwaliteit verse, biologische ingrediënten om creatieve, uitgebalanceerde en heerlijke plant-based seizoensmenu’s op tafel te toveren. De toffe sfeer die krijg je er gratis bij.
https://simoneskitchen.com