• 40min
  • 2 personen

1 ui

1 teentje look

600ml groente bouillon

450g groene erwten

20g munt

20g basilicum

1el olijfolie

2el plantaardige yoghurt

Zout

Peper

Citroensap

  1. Neem een soepketel en verhit de olie. Snij de ui in kleine stukjes en pers de look. Laat even garen.

  2. Voeg ongeveer driekwart van de erwten, bouillon, de helft van de munt en basilicum toe. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met wat zout.

  3. Haal de soep van het vuur. Voeg de rest van de erwten, munt en basilicum toe en pureer met de mixer.

  4. Verwarm de soep nog enkele minuutjes en schenk in kommen.

  5. Meng de yoghurt met wat zout en citroensap en doe 1 eetlepel van het mengsel in de kommen alvorens te serveren. Werk eventueel af met nog een blaadje munt.