Verse soep met waterkers en kruidenkaas

Met een beetje waterkers, bouillon en kruidenkaas maak je snel heerlijk verse soep.

waterkerssoep

Ingredients

  • 75 gr waterkers
  • 450 diepvries doperwtjes
  • 1 prei
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje chilipeper
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 toefje kruidenkaas

Stappen

  1. Snij de prei in ringen. Vervolgens verhit je de olijfolie in een pan en bak je de preiringen gedurende 5 minuten aan.
  2. Daarna voeg je de bouillon en erwtjes toe, waarna je deze 5 minuten laat koken. Voeg nu de waterkers toe en roer goed door.
  3. Als de soep terug een beetje afgekoeld is, doe je deze in de blender. Met de staafmixer pureer je hem fijn.
  4. Daarna voeg je de melk toe. Werk elke soepkom af met een toefje kruidenkaas. Smakelijk!
Delen: