Veggie lasagne met pompoen, linzen en spinazie

Heerlijk de herfst in!

Veggie lasagne met pompoen, spinazie en linzen

Ingredients

  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • Butternut of andere pompoen (+/- 1kg)
  • 800g linzen uit blik
  • 150ml groentebouillon
  • Tomaten passata (grote fles van +/- 700g)
  • 500g ricotta
  • 120g spinazie
  • Cheddar strooikaas
  • Lasagne vellen
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • Cayennepeper

Stappen

  1. Snijd de ajuin in kleine stukken en stoof aan in olijfolie.
  2. Snijd de pompoen in kleine stukken en voeg toe aan de ajuin, samen met de linzen en de bouillon.
  3. Plet en pers 2 tenen look bij je groentemengsel.
  4. Voeg de helft van je passata toe.
  5. Laat een 20tal minuten pruttelen met een deksel erop tot je pompoen zacht is.
  6. Ondertussen haal je de steeltjes van je spinazie en snij je de blaadjes spinazie in kleinere stukken.
  7. Vervolgens meng je de ricotta met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
  8. Roer de spinazie onder de ricotta.
  9. Vervolgens bouw je de lasagne: telkens eerst een laag groenten, daarover een laag ricotta met spinazie en afdekken met een vel lasagne.
  10. Herhaal tot je enkele mooie lagen hebt en je groenten en ricotta op zijn.
  11. Wanneer de laatste laag groenten en ricotta gelegd is, strooi je de resterende passata over de lasagne en werk je die af met een gulle laag cheddarkaas.
  12. Zet in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 45 minuten.
Delen: