Vegetarische wraps met salsa en guacamole

Veggie wrap

Ingredients

Salsa:

 

  • Passata
  • 2 rode uien
  • Groene paprika
  • Sap van een halve limoen
  • Koriander
  • Komijn
  • Chilivlokken
  • Gerookte paprika
  • Oregano
  • Teentje knoflook
  • Uienpoeder

 

Guacamole:

 

  • 2 avocado’s
  • Kerstomaatjes
  • Sjalotje
  • Sap van een halve limoen
  • Koriander
  • Komijn

 

Vulling wraps:

 

  • No Meat
  • Gele paprika
  • Rode ui
  • 2 teentjes look
  • Rode zoete punt paprika
  • Sla
  • Zure room
  • Cheddar kaas
  • Tortilla wraps

Stappen

  1. Start met het maken van je salsa: je snijdt 2 rode uien en een groene paprika in fijne stukken.
  2. Stoof de uien aan tot ze glazig zijn en voeg vervolgens de paprika toe.
  3. Voeg de passata toe. Je bepaalt zelf de hoeveelheid: hoe meer passata, hoe lopender je salsa.
  4. Kruid naar smaak met koriander, komijn, chilivlokken, gerookte paprika, oregano en uienpoeder. Pers er een teentje knoflook bij.
  5. Voeg het sap van de halve limoen aan je salsa toe.
  6. Laat een 20tal minuten pruttelen.
  7. Vervolgens start je met de guacamole. Je snijdt twee rijpe avocado’s overlangs, haal de pit er voorzichtig uit en plet ze met een vork in een kom.
  8. Snijd je kerstomaatjes en het sjalotje in hele fijne stukken en voeg toe aan je avocado’s.
  9. Voeg het sap van een halve limoen toe.
  10. Hak verse koriander fijn en voeg dit toe samen met komijn, peper, zout en wat cayennepeper. Eventueel kan je nog een fijngesneden pepertje toevoegen.
  11. Daarna start je met de vulling voor je wraps. Stoof de rode ui aan.
  12. Snijd de gele paprika en de rode puntpaprika in reepjes en laat die meestoven met de ui.
  13. Pers er twee teentjes look bij.
  14. Voeg de No Meat toe.
  15. Kruid naar smaak met koriander, komijn, chilivlokken, gerookte paprika, oregano en uienpoeder.
  16. Wanneer de vulling van je wrap gereed is kan je de wrap beginnen bouwen: eerst een laagje guacamole, dan de vulling, een laagje cheddar kaas, een laagje salsa, vervolgens de sla in stukken gescheurd en tot slot hier en daar een sprenkeltje zure room. Smakelijk!
Delen: