• 30min
  • 4 personen

Een heerlijk romige pasta carbonara, wat als wij nu een receptje hadden dat je in een wip en zonder vlees kan bereiden?

Ingrediënten:

300g spaghetti/tagliatelle/penne

300g vegan bacon/spek(blokjes)

500ml ongezoete amandelmelk

6 eetlepels edelgistvlokken

4 teentjes knoflook

2 rode uien

Olijfolie

Gerookt paprikapoeder

Verse basilicum of peterselie

Peper & Zout

  1. Kook de pasta gaar in de tijd zoals vermeld op de verpakking.

  2. Versnipper de knoflooktenen en de rode ui en gril eerst de look met wat olijfolie in een grote braadpan. Voeg na enkele minuten de rode ui toe. Laat ze niet helemaal garen. Haal ze dus op tijd van het vuur. Houd ze apart.

  3. Neem een maatbeker en mixer voor de bereiding van de roomsaus of gebruik een keukenrobot. Doe alle ingrediënten voor de saus bijeen: amandelmelk, edelgistvlokken, gerookte paprikapoeder. Kruid af met peper en zout. Mix tot je een glad geheel krijgt.

  4. Neem terug de braadpan en bak kort de vegan spekjes in wat olijfolie. Heb je grotere plakken vegan bacon? Snijd dan eerst in kleinere stukjes.

  5. Giet de pasta af als hij gaar is. Voeg toe, samen met de saus in de braadpan. Warm nog heel eventjes op heel laag vuur op en roer alles door elkaar. Voeg nog de spekjes, look en ui toe. Werk af met basilicum of peterselie en eventueel extra edelgistvlokken of vegan pastakaas.