• 30min
  • 2 personen

Pasta Alfredo werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio. Hij bracht zijn pasta op smaak met boter en parmezaanse kaas. Deze vegan variant met champignons mag er ook zeker zijn! 

  • 200 gr champignons (mix) naar keuze + 200 gr extra voor afwerking
  • 2 teentjes knoflook + 1 voor de afwerking
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 bosui
  • handjevol peterselie
  • twee eetlepels olijfolie
  • 250 ml soja room
  • 2 eetlepels gistvlokken
  • pasta naar keuze
  • zout en peper

 

 

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de champignons en gele ui in stukjes, pers de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pot met dikke bodem en bak de gesneden ui tot ze lekker begint te ruiken. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak nog een minuutje. Voeg de champignons toe. Bak nog eens drie minuten en zet het vuur af. In een blender mix je de gebakken champignons met de sojaroom, gistvlokken, zout en peper tot een glad mengsel. 

  2. Warm de pan opnieuw op met de resterende olijfolie, look en champignons en de rode ui. Bak een paar minuutjes op hoog vuur. Stort daarna in een ovenschaal, besprenkel met wat extra zout en bak 10 minuten in de oven. 

  3. Kook ondertussen de pasta al dente. Giet af en roer de saus uit de blender door de pasta. Warm nog even terug op. Serveer de pasta in een kom of diep bord, afgewerkt met de gebakken champignons, peterselie en gesneden bosui. Smakelijk!