• 45min

200 g bloem
100 g kokosbloesemsuiker
65 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
1/4 tl zeezout
180 ml water (of amandelmelk)
160 ml gesmolten kokosolie
60 ml tahin
2 tl witte miso
2 tl agavesiroop
zeezout (als topping)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 8 × 20 cm in met olie en zet apart.

  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout. Voeg het water en de olie toe; roer om te combineren.

  3. Roer in een kleine kom de tahin, miso en agavesiroop door elkaar.

  4. Doe het browniebeslag in de ingevette bakvorm en schep het tahinemengsel eroverheen. Trek een tandenstoker of botermes door de tahin-klodders om ze over het oppervlak te verspreiden.

  5. Bak 25 tot 30 minuten, tot de tahin er gekarameliseerd uitziet en het midden nog wat kleverig aanvoelt. Bestrooi met zout na het bakken. Koel 30 tot 60 minuten en verdeel in 9 vierkanten.