• 45min
  • 4 personen

Een eenvoudig Oosters veggie eenpansgerecht met pit! 

4 eieren
800g tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes look
1 rode paprika
1 groene paprika
1tl paprikapoeder
2tl komijnpoeder
Snuifje kaneel
Chili(vlokken/poeder)
Verse peterselie
Olijfolie
Peper
Zout

  1. Snipper de ui en pers of hak de look fijn. Indien je een verse chilipeper gebruikt, hak ze dan in kleine stukjes. Snij tot slot de paprika’s in blokjes.

  2. Verhit enkele eetlepels olijfolie in een pan en voeg de ui, chili en look toe. Bak tot ze glazig zijn. Roer daarna de komijn eronder. 

  3. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes en de paprikablokjes toe en roer goed om. Doe de kaneel erbij en werk af met peper en zout. 

  4. Zet een deksel op de pan en laat zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. 

  5. Maak nu vier ‘kommetjes’ in de saus met een lepel en breek voorzichtig een ei in elk van de holtes. Kruid af met peper en zout. Zet het deksel opnieuw op de pan en laat op het vuur staan tot het eiwit helemaal gestold is. 

  6. Klaar? Bestrooi dan de schotel nog met verse fijngehakte peterselie. 

    Lekker met rijst of een stukje brood!