• 270min

Met deze lasagne ben je wel even bezig, maar dat is het meer dan waard!

  • 3 aubergines, in plakken gesneden
  • 3 soeplepels tarwebloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 350g tomaten, in blokjes gesneden
  • 1L passata
  • 5 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden
  • 100g gemalen Parmezaanse kaas
  1. Bestrooi de aubergineplakken met zeezout en leg ze tussen een keukenhanddoek. Laat 3 uur rusten.

  2. Dep de plakjes droog en strooi er bloem op. Bak ze goudbruin in olijfolie en leg ze nadien op keukenpapier.

  3. Neem een pot en stoof de ui en look goudgeel. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten sudderen.
    Doe er nadien de passata bij samen met de Provençaalse kruiden en laat 45 minuten trekken.

  4. Doe er naar eigen smaak peper en herbamare bij. Neem een ovenschaal en schik er de aubergineplakken in.
    Leg er de mozzarella op en giet er dan wat saus over. Herhaal dit enkele keren en werk af met Parmezaanse kaas.

  5. Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Heel lekker met biologisch brood.