• 60min

De pompoentijd is weer aangebroken, eindelijk! Pompoensoep, pompoenpuree, pumpkin spiced latte, you name it! Uiteraard mag de pompoentaart niet ontbreken op 31 oktober. Laat het smaken! 

1 pak kruimeldeeg
450 gr pompoenvlees
2 grote eieren
1 eidooier
75 gr donkerbruine suiker
1 theelepel gemalen kaneel
halve theelepel gemalen muskaatnoot
halve theelepel gemalen kruidnagel
halve theelepel gemberpoeder 
275 ml slagroom

  1. Schil de pompoen en snij hem in blokjes van 2,5 cm. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie alvorens je de stukjes pompoen erop legt.  Plaats alle stukjes 40 minuten in een oven van 180°C tot de pompoen zacht is.

  2. Bedek de taartvorm met het kruimeldeeg en bak 10 minuten blind of tot het deeg goudbruin is. (Blind bakken wilt zeggen dat je de taartvorm bedekt met baklinzen, opdat het deeg mooi plat blijft. Rijst is een goed alternatief indien je geen baklinzen in huis hebt.) 
     

  3. Zeef de stukjes pompoen om zo een smeuïge puree te krijgen. 

  4. Meng de eieren en de extra eierdooier in een grote kom en voeg als laatste de suiker en de kruiden toe. Ook de pompoenpuree mag erbij. Meng alles goed door elkaar.
     

  5. Giet vervolgens de vulling in de taartvorm en leg de rand volledig vol met pecannoten. Bak 40 minuten op 150°C. 

  6. Laat de taart afkoelen zodat je deze naar wens koud of op kamertemperatuur kan opdienen. Werk af met toefjes slagroom.