• 30min
  • 2 personen

Heerlijk én gezond nazomeren met een scala aan verrassende smaken.

Bulgur:

- 200g parelcouscous

- 1/4 tl zout

- 1 wortel

- 30g amandelen

- 30g pistachenoten

- 80g mais

- 6-tal radijzen

 

Dressing:

- 2 eetlepels olijfolie

- 2 eetlepels balsamico azijn

- 15g mosterd

- 15ml maple siroop

- zout

- komijn

- peper

 

Munt guacamole:

- 1 avocado

- 6–8 blaadjes munt

- koriander

- zout

- limoen (sap)

- knoflook

- peper

 

- 1 pak kant-en-klare falafelballetjes

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

  2. Eens de parelcouscous is afgekoeld voeg dan toe: rauwe wortelblokjes, amandelnoten, pistachenoten, maïs en radijzen (in schijfjes gesneden). Kruid de mengeling af met zout.

  3. Voor de dressing voeg je alle ingrediënten samen en meng het geheel. Voeg daarna de dressing toe aan de couscous.

  4. Bak de falafelballetjes in een beetje olijfolie.

  5. Voor de guacamole plet je eerst de avocado en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

  6. Alvorens te serveren, dresseer het bord met de couscousbereiding. Voeg ook de guacamole toe (naast de salade). Werk af met een beetje limoensap.