Lactose- en glutenvrije American pancakes met pindakaas

Een zondagse brunch is niet compleet zonder pannenkoeken. En met dit recept kan ook wie lactose- of glutenintolerant of vegan is meegenieten.

recept

Ingredients

  • 120 ml amandelmelk (of een plantaardige melk naar keuze)
  • ½ theelepel appelazijn
  • 140 g glutenvrij havermeel
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels pindakaas van Buddy Buddy
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 140 g vegan chocoladedruppels
  •  Kokosolie
  • Frambozen om te garneren

Stappen

  1. Meng de plantaardige melk en appelazijn in een kom en laat 3 minuten rusten.
  2. Meng in een aparte kom het havermeel, bakpoeder en zout.
  3. Breng de banaan, pindakaas, ahornsiroop en het vanille-extract in een blender samen met het mengsel van plantaardige melk en appelazijn. Mix alles samen.
  4. Voeg dan het mengsel van havermeel toe en mix opnieuw. Laat het beslag een paar minuten indikken.
  5. Verwarm wat kokosolie in de pan. Giet wat beslag in de pan en bak zo’n 2 minuten voor ze pannenkoekjes om te draaien. Laat nog 1 tot 2 minuten bakken. Herhaal tot het beslag op is en voeg kokosolie toe wanneer de pannenkoekjes te snel bakken.
  6. Serveer met frambozen en ahornsiroop.
Delen: