Geroosterde pompoensalade met spinazie en walnoten
- 45min
Deze winterse salade is nu ook nog heerlijk op koude dagen
- 600g butternut pompoen, geschild, ontzaad en in stukjes
- 2 theelepels extra vierge olijfolie + 2 eetlepels extra
- 2 theelepels maple syrup + 1 eetlepel extra
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel vers citroensap
- 2 theelepels (vegan*) mosterd
- 150g baby spinazieblaadjes
- 75g geroosterde walnoten
- zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een bakvel op een rooster.
Leg de pompoenstukjes in een schaal en besprenkel met olie en honing/maple syrup. Kruid met peper en zout. Meng tot de pompoen vol ‘marinade’ hangt.
Plaats alle stukjes naast elkaar op het rooster en bak
25 minuten in de oven of tot de pompoen bruin ziet. Draai halfweg een keertje om.Haal de pompoen uit de oven en besprenkel met sesamzaadjes. Zet nog even 5 minuutjes terug. Laat dan een half uurtje afkoelen.
Meng het citroensap, de olie, mosterd en extra honing met zout en peper voor de dressing.
Leg pompoen, spinazie en noten in een grote kom. Besprenkel met de dressing en serveer onmiddellijk.