Easy peasy blender muffins

Zin in een lekkere muffin, maar geen zin in een half uur voorbereidend werk? Gooi gewoon alle ingrediënten in de blender!

Glutenvrije blender muffins

Ingredients

  • 350 g havervlokken, bv. van Mühle Gehrsitze
  • 2 kleine bananen
  • 350 g gemengde bessen naar keuze (indien gewenst)
  • 120 g suiker 
  • 120 g amandelpasta
  • 2 medium eieren
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuifje zeezout

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats bakpapier in een muffinblik voor 12 muffins.
  2. Mix alle ingrediënten, buiten de bessen, in een blender. Stop met blenden voordat het mengsel helemaal glad is, zo geven de havervlokken de muffins een stevigere textuur. Daarna roer je de bessen, als je ze wil toevoegen, met de hand door het deeg.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 en bak 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zien.
Delen: