• 55min
  • 4 personen

Op zoek naar een lekker, maar gezond herfstgerechtje? Dan wordt onze Buddha bowl zonder twijfel een voltreffer!

Kip:

- 4 kippendijen

- 1 el olijfolie

- 2 el citroensap

- 1 el honing

- 2 el tamari

 

Avocado dressing:

- 100ml amandelmelk

- 2 avocado’s

- sap van halve limoen

- verse koriander

- enkele blaadjes munt

- enkele blaadjes basilicum

- 2 tl honing

- zeezout

- 2 teentjes look

 

Granenbowl:

- 250g rode rijst 

- 120g kerstomaten

- 1 el olijfolie

- 1 el balsamicoazijn

- zout & peper

- 2 medium zoete aardappelen, in blokjes

- 200g spinazie

- 200g zwarte bonen

- 80g blauwe kaas

- 2 el zonnebloempitten

  1. Kook de rode rijst en laat afkoelen. Doe de kip in een grote kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip op een bakplaat en laat ze 25-35 minuten roosteren.

  2. Leg de zoete aardappelblokjes op een tweede bakplaat en voeg een beetje olijfolie, zout en peper toe. Laat deze ook meebakken in de oven.

  3. Voor de avocado dressing voeg je alle ingrediënten toe in de blender en mix het tot een mooi geheel.

  4. Zet de kip en de zoete aardappel even opzij van zodra deze klaar zijn. Kook intussen de rijst. 

  5. Neem een kleine steelpan, voeg een beetje olijfolie toe en bak de kerstomaten 10 minuutjes in olijfolie, samen met de balsamicoazijn, peper & zout. 

  6. Om de bowls samen te stellen, verdeel je de rijst, tomaten, zoete aardappel, kip, zwarte bonen en spinazie over meerdere kommen. Voeg vervolgens aan elke bowl 20g verkruimelde blauwe kaas en de zonnebloempitten toe. Als afwerking, sprenkel je over elke kom de avocado dressing.