• 20min
  • 4 personen

• 1 bloemkool
• 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
• 1 ui
• 1 teentje look
• 3cm gember
• 1 eetlepel rode curry pasta
• 1 eetlepel kokosolie
• 400 ml kokosmelk
• Kurkuma
• Gemalen komijn
• Zout
• Verse koriander

  1. Neem een pan met warm water en breng aan de kook. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes.

  2. Doe de bloemkool in de pot, voeg wat zout en kurkuma toe en kook een 4 à 5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn.

  3. Smelt de kokosolie in een wokpan en doe hier de fijngesnipperde ui en look bij, tot ze lichtbruin zijn.

  4. Voeg nu de kokosmelk toe en laat het geheel even opwarmen.

    Als de saus is ingedikt na enkele minuutjes, doe je de bloemkool en de tomaten blokjes erbij.

  5. Voeg de geraspte gember en komijn toe en daarna de curry pasta, laat even meebakken.

  6. Voeg eventueel nog zout of peper naar smaak toe. Werk af met wat grof gehakte koriander.